// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Paul Fournel: Anquetil – helt alene
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Sport, Sportslitteratur

Paul Fournel: Anquetil – helt alene

Skrevet af den 6. maj 2018 – 06:10Ingen kommentarer

Vi kender godt navnet. Anquetil. I hvert fald hvis vi kender vores europæiske cykelhistorie og Tour de France-historie. Og det gør vi jo.

(Ellers kan man lige læse op på tour-historien med Joakim Jakobsens mammutværk “Le Tour” og Jørgen Leth-biblen “Den gule trøje i de høje bjerg”). Men Fausto Coppi, Eddy Merckx, Federico Bahamontes og Bernard Hinault har altid trukket vores opmærksomhed væk fra Jacques Anquetil.

Men det laver Paul Fournel om på med denne lille hyldest til sit store idol. Den røde tråd i fortællingen er netop Fournels egen fascination af Anquetil og de gange hvor han har set Anquetil eller været i nærheden af ham.

Anquetil var ikke videre sympatisk eller vellidt. Ganske kontroversiel. Fik et barn med sin steddatter, lagde ikke skjul på at han dopede sig og gik i det hele taget sine egne veje. Men han var også den første til at vinde touren fem gange og manden, der slog Fausto Coppis 14 år gamle timerekord. En helt igennem fænomenal cykelrytter.

Men ikke videre feteret og hyldet. Meget sigende er dette da også den første Anquetil-biografi på dansk. Og lad os være ærlige. Dette er en bog for cykelsportsConnoisseurs, der ikke kan få nok at tilbedelsen af de helt store koryfæer som Coppi, Merckx og Anquetil. Vi får så også fuld valuta for pengene i dette pragtfulde lille værk. Så til hviledagene i touren eller i den ulidelige lange ventetid frem til tour-starten den 7. juli kan man passende mæske sig i dette overflødighedshorn.

Paul Fournel: Anquetil – helt alene. Bobo, Marts 2018. 176 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.