// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rasmus Bregnhøi & Sabine Lemire: Hvad er sex?
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Rasmus Bregnhøi & Sabine Lemire: Hvad er sex?

Skrevet af den 11. april 2018 – 10:10Ingen kommentarer

Hvornår er det lige, man tager snakken med sine børn om emnet sex? Hvor gamle skal de være, og hvor meget skal man fortælle dem?

Rasmus Bregnhøi & Sabine Lemire har givet os en hjælpende hånd. De har sammen lavet en fin og indholdsrig bog, om alt det der sker med kroppen og sindet, når man vokser op. Bogen er skrevet for at få gang i en dialog mellem barnet og den voksne, og der er gode råd undervejs til den voksne om, hvordan snakken kan tages.

Jeg læste bogen højt for mine to drenge på 9 og 12 år, da min ældste dreng på 14 år overhovedet ikke ville nærme sig den. Der var ikke en pinlig modstand overfor bogens indhold, men heller ikke den store interesse. For som min 12-årige sagde, så havde han ligesom lært om sex i skolen. Min yngste derimod spidsede ører fra start. Her læste vi om forelskelse og det første kys, og hvordan det føltes i kroppen. Senere var der et fantastisk afsnit om, hvor forskellige vi alle er skabt og hvordan det føles at være ked af sin krop. Hvornår var det lige, jeg havde talt med mine drenge om det? Nok aldrig, må jeg indrømme.

Nogle af afsnittene måtte jeg censurere lidt eller sætte aldersbegrænsning på, da det er svært at forestille sig at have sex for sjov eller at tungekysse, når man ikke er ældre. Her ville jeg gerne have haft en bog med kapitler tilpasset forskellige grader af modenhed. Det er jo meget forskelligt fra barn til barn, hvor langt fremme det er på den front, og der er en stor forskel på om man er 9 år eller 12.

Jeg var nu glad for at dele bogens indhold med mine børn og sætte ord på en masse ting, jeg ikke havde talt med dem om. Rasmus Bregnhøis fine illustrationer lettede også en del på samtalen, og sammen grinede vi meget over dem.

Rasmus Bregnhøi & Sabine Lemire: Hvad er sex?, Gyldendal, 97 sider, februar 2018

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.