// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jeff Kinney: Wimpy Kid – Old school
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Jeff Kinney: Wimpy Kid – Old school

Skrevet af den 2. marts 2018 – 08:23Én kommentar

167 millioner solgte bøger! Udkommet på 50 sprog! Wimpy Kid er en succes! Og det forstår jeg godt.

Old School er tiende bind i den populære tegneserieroman om drengen Greg. Gregs mor har fået den geniale ide at få hele byen til at holde elektronikfri! Det giver mulighed for at man rigtig kan hygge med gammeldags lege med familie og venner. Synes hun. Greg er af en anden opfattelse.

I tiende bind er vi også med Greg på lejrskole. Og rejsen er med bus! Bus! Så man skal sidde fire sammen på et sæde. Og det er også i bind 10 at Greg agerer vvs-mand, da han taber låget til tandpastaen ned i afløbet. Om det går galt? Det tror jeg nok! Der er fart og tempo, der sker en masse, det er sjovt og skørt og det er let at blive hooked på denne serie.

Det er blandt andet den gode kombination af tekst og masser af illustrationer, der gør serien elsket af børn. Man kan hurtigt læse sig gennem en del sider. Teksten er skrevet med en skrifttype, der ligner håndskrift, man tror næsten, at det er Wimpy Kid himself der skriver. Og så handler bogen om de liv, børn lever lige nu. Med moderne teknologi som telefoner, hvor børn og forældre ikke er helt på linje med hvor meget tid børn skal bruge bag skærmen.

Bøgerne er ikke til de yngste læsere (hvilket man måske kunne tro med de mange illustrationer), de er lidt krævende med begreber som for eksempel “tilsynsrapport”. Det er faktisk helt i orden, at der også er crazy bøger til mellemtrinnet og udskolingen. Forlaget har angivet målgruppen til at være ca. 11-14 år. Jeg fik lokket begge mine drenge på henholdsvis 9 år og 13 år til at læse. Og de er helt enige: Bøgerne er gode, underholdende og til tider crazy på den fede måde.

Et lille gratis fif: Hvis dit barn allerede har moret sig igennem de første bind i serien (som udkom for flere år siden), så skaf de engelske udgaver og giv dit barn muligheden for en omgang mere med Wimpy Kid (bøgerne er så sjove og fyldt med detaljer, at de sagtens kan tåle en genlæsning) samtidig med at dit barn træner sit engelsk på en underholdende måde.

Vi har også anmeldt de første bøger i serien, klik på de enkelte titler, hvis du vil læse vores anmeldelser: Wimpy Kid 1 – Ikke en dagbog , Wimpy Kid 2 – Rodrick styrer og Wimpy Kid 3 – Nok Er Nok.

Jeff Kinney, Wimpy Kid – Old school, Gyldendal, Januar 2018, Oversat af Kim Langer, 2017 sider.