// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Malte Burup: Uvisheden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Tegneserie

Malte Burup: Uvisheden

Skrevet af den 30. januar 2018 – 07:44Ingen kommentarer

Jeg har en forkærlighed for de besynderlige og anderledes tegneserier, og der må jeg sige, at Malte Burup gav mig noget af en oplevelse med sin surrealistiske tegneserie Uvisheden. Jeg måtte læse den flere gange før, jeg forstod pointen, og faktisk har jeg stadig ikke helt fanget den.

En søgende mand i en eller anden rødstrikket heldragt, der sparker en dør op og finder en død mand, en række genstande og et VIP kort til hvad? En swingerklub? En nudistsauna i Tyskland? Ja det er ikke til at vide, men interessant og komisk er det da.

Jeg kunne ikke lade være med at smile af forfatterens fantasi gennem det meste af historien. Jeg ville gerne have haft en eller anden form for sideløbende fortælling om, hvad det var, der skete. Umiddelbart virker det som et syretrip. Hvem ved, den er i hvert fald interessant og en spændende debut for Malte Burup.

Illustrationerne er farvemættede i flotte jordfarver, knaldrød og gul. Det ene billede afløser det andet i mandens søgen efter mening med livet. Den er sjov, trist og kaotisk, og den skal ikke kun læses en gang. Helst flere gange og så kan man jo som læser forundret tænke sig til, hvad det egentlig var, der lige skete.

Malte Burup: Uvisheden, The Outer Zone, 50 sider, juni 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.