// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sarah Andersen: Voksenlivet er en myte
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Tegneserie

Sarah Andersen: Voksenlivet er en myte

Skrevet af den 4. januar 2018 – 07:57Ingen kommentarer

Bliver man nogensinde rigtig voksen? Det er det store spørgsmål i tegneserie-/stribesamlingen Voksenlivet er en myte.

Og et af de spørgsmål jeg af og til stiller mig selv. Mine kolleger, som er knap 20 år ældre end mig (de er i slut halvtredserne) betragter jeg af og til som de voksne, hvilket jeg godt ved er totalt fjollet, da jeg selv er voksen og mor til to. Jeg er oftest både kedelig, fornuftig og ansvarlig og det til trods sniger der sig i ny og næ en usikkerhed eller dovenhed ind over mig, der gør at jeg ikke betragter mig som helt voksen endnu.

Sarah Andersen illustrerer på bedste vis de følelser, tanker og holdninger man som voksen rummer, når man ikke liiiiige synes, at man orker/lyster/magter at være voksen. Striberne er holdt helt enkelt og stramt i sort/hvid (helt i orden). Og fylder ikke mere end en enkelt side (også helt i orden).

Der er striber om overspringshandlinger, om ikke at ville stå op om morgenen, om ikke at skrubbe i seng om aftenen fordi man liiige skal læse en enkelt side mere i en spændende bog (det sidste kender du sikkert til). Og der er striber om den panik, der opstår, når chefen siger “kan vi lige tale sammen”.

Sarah Andersen er født og opvokset i Brooklyn, men har danske rødder. Striberne er skrevet på engelsk og foreligger nu i en dansk udgave. Jeg kender ikke den engelske udgave og ved derfor heller ikke om det er meningen, at sproget af og til skal være så kluntet som det er i nogle af striberne på dansk. Fx. er der en stribe om at håndtere vasketøj (folding clothes), hvor det på dansk er blevet til “at folde tøj” fremfor det mere korrekte “at lægge tøj sammen”. Der er også en stribe, hvor teksten lyder “Vil ikke forlade varme bad” og “Vil ikke forlade varme hus”, og jeg kan godt gætte mig til den engelske tekst, det fungerer bare ikke på dansk uden “det” (varme bad / varme hus) og det bliver meningsforstyrrende. Det er ærgerligt, men når det er sagt er striberne skæve, genkendelige og sjove og ganske god underholdning.

Sarah Andersen, Voksenlivet er en myte – En Sarah´s Scribbles-samling”, Forlaget Cobolt, Oktober 2017, 111 sider, På dansk ved StineStregen.