// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Morten Münster og Merlin P. Mann: Bubbi – den talende hund
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Morten Münster og Merlin P. Mann: Bubbi – den talende hund

Skrevet af den 2. januar 2018 – 07:18Ingen kommentarer

“Bare kald mig Bubbi. Bubbi, den talende hund.” “Du tror, det eneste der kører i hovedet på mig er at sove, æde og slikke mine egne boller.” Stilen er lagt fra side 1 og sproget er kækt og fyldt med f-ord og andet godt. Det er naturligvis den talende hund selv, der er fortælleren i bogen.

YouTube-stjernen Morten Münster (f.1997) er gået sammen med den børnebogserfarne forfatter Merlin P. Mann om at skabe den nye serie om Bubbi den talende hund. Karakteren Bubbi har du muligvis hørt om før, Mortens egen hund har nemlig optrådt en del gange i hans YouTube-videoer med skøre og skæve indslag.

Bubbi har været i kløerne på en noget spøjs og meget entusiastisk videnskabsmand, der har givet ham evnen at kunne tale. Men Bubbi er ikke så vild med at være spærret inde i kælderen hos videnskabsmanden. Han stikker derfor af og flytter i stedet ind hos Morten. En helt almindelig ung mand med en lettere blank kæreste. Det bliver dog noget af en udfordring for Morten at have Bubbi boende, for Bubbi ikke blot taler, han opfører sig også som et menneske selvom han er en hund fx. laver han stort på toilet og vil tørres.

Min medanmelder Tue på 13 år (en kritisk læser, der har nået en alder, hvor bøgerne skal lande i favnen på ham, før han får dem læst) har grinet sig gennem bogen. Han synes, at den er sjov og var godt underholdt af de skøre optrin og morsomme replikker. Så snart min 9 årige Johan er færdig med den fodboldserie han er ved at læse sig igennem (FC Fodboldvenner af Lars Bøgeholt Pedersen) lægger jeg Bubbi – den talende hund på gulvet foran hans seng, så han “tilfældigt” finder den. Det plejer at virke (men kun for den 9 årige).

Bubbi – den talende hund er første bind i en serie. Det er planen, at der udkommer to bind i 2018. Velegnet til de ca. 9-13 årige, der sætter pris på fjollede bøger og et godt grin.

Morten Münster og Merlin P. Mann, Bubbi – den talende hund, 87 sider, November 2017, People´sPress, Illustreret af Sofie Kampmark