// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Alice Aagaard og Aarhus Litteraturcenter: Forfatteralmanak 2018
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Selvhjælp

Alice Aagaard og Aarhus Litteraturcenter: Forfatteralmanak 2018

Skrevet af den 3. december 2017 – 17:43Ingen kommentarer

Har du længe haft lyst til at skrive, uden at det er lykkes dig at komme ordentlig i gang? Jeg har gennem årene købt en masse bøger om at skrive, uden at jeg har fået pennen på papiret. Det er ikke til at vide, hvad der virker for dig, men jeg er aldrig faldet over så gennemført en vejledning som Forfatteralmanak 2018.

Almanakken består af en ugekalender, hvor du hver dag kan sammensætte dine skrivemål. Her kan du notere, hvad du har af mål for at skrive. Om det så er fem minutter, to timer eller hele dage. Målet er at få skrevet hver dag. Ugekalenderen starter hver uge med et skriveråd fra en af de 52 forfattere, der har bidraget til almanakken.

Udover skriveråd indeholder almanakken råd fra forlag om, hvordan dit manuskript skal se ud, hvordan du bedst skriver et fængende følgebrev, og om du skal vælge et forlag eller udgive bogen selv. Der er oversigter over litteraturarrangementer, bøger om at skrive, skriveværksteder, skoler og netværk, samt lister over litterære tidsskrifter, oplæsningssteder og skriveretræter og et afsnit med skriveøvelser.

Jeg kunne blive ved, for Forfatteralmanak 2018 indeholder alt det, der skal til for at komme i gang med at skrive. Det eneste du skal bruge, er noget at skrive med. Jeg kan næsten ikke vente til den 1. januar 2018. For hvis jeg skal opsummere de råd, de fleste forfattere kommer med, så er fællesnævneren, at du skal læse en masse forskellig litteratur og skrive alt det du kan.

Alice Aagaard og Aarhus Litteraturcenter, Forfatteralmanak 2018, Udkommet 2017.