// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Måns Gahrton & Kristian Eskild Jensen: Fodboldtvillingerne
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Måns Gahrton & Kristian Eskild Jensen: Fodboldtvillingerne

Skrevet af den 29. november 2017 – 14:38Ingen kommentarer

Lykken er, når man falder over en rigtig god serie til børn, man ikke vidste fandtes! Fodboldtvillingerne er sådan en serie.

Min søn Johan på 9 år spiller fodbold med sine klassekammerater hver eneste dag i frikvartererne. Det krævede derfor ikke ret meget at lokke ham i gang med serien om Kim og Konrad, der også spiller meget fodbold. Denne anmeldelse er lavet i samarbejde med Johan, der er lige i målgruppen for serien.

Allerede efter at have læst den første bog i serien “Det nye hold” var vurderingen klar: “Den er god den her, den handler om fodbold, hvor er bog to?”. Bog to har titlen “Verdens bedste finte”, som han også strøg igennem og han har netop læst bog 3 “På sommercamp” og vil gerne vide, om der kommer flere i serien. Serien er godkendt!

Kim og Konrad er tvillinger og vilde med fodbold. De er lige flyttet med familien og skal starte i en ny skole. Allerede den første dag i skolen spiller de fodbold med de andre børn i skolegården og inden længe bliver de inviteret med til træning i den lokale fodboldklub. De andre børn lurer nemlig hurtigt, at Kim er god som målmand og at Konrad er seriøst god til at drible. Men tør Kim spille fodbold med de andre børn i klubben? Hvad nu, hvis der går et mål ind, mens Kim er målmand? Konrad derimod er slet ikke bekymret, for ham er fodbold lig med sjov.

“Han laver en dribling med begge fødder. Han laver en husmandsfinte, dribler uden om tre spillere og afleverer til Hamid – som er fri foran målet. Hamid stikker foden frem og sætter den den ind med indersiden.” Man kan nærmest høre fodboldkommentatoren i fjernsynet. Der er tempo, liv og spænding i bøgerne i den helt rette fodboldånd, hvor det først og fremmest handler om at være med og at have det sjovt og lidt mindre om at vinde (selvom det selvfølgelig er super fedt at vinde).

Bøgerne er flotte og indbydende. Lavet i hard back med noget ret sejt forsatspapir med fodbolde, fodboldspillere, målmænd og dommere. Kan læses af både drenge og piger, der interesserer sig for fodbold. Lette at læse fra ca. 9 år. Alle bøgerne er farverigt illustreret.

Du kan hente en læseprøve på forlaget Alvildas hjemmeside, så kan du se om det er noget for dig eller dit barn. Du kan både se nogle af illustrationerne og læse noget af teksten.

Hvis dit barn er glad for fodboldserier kan jeg også anbefale disse: Mål af Luigi Garlando, FC Fodboldvenner af Lars Bøgeholt Pedersen, Dreamteam af Glenn Ringtved og FC Messi af Daniel Zimakoff. Hvis du kan anbefale en god fodboldserie er du meget velkommen til at skrive et kommentar med din anbefaling.

Måns Gahrton & Kristian Eskild Jensen, Fodboldtvillingerne, På Sommercamp, Verdens bedste finte, Det nye hold, Alvilda, 64 sider pr. bog, 2016 + 2017, Oversat af Kasper Hoff (bind 1) og Kim Langer (bind 2-3).