// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jesper Sehested: Michael og Bogstavbjerget
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Jesper Sehested: Michael og Bogstavbjerget

Skrevet af den 17. november 2017 – 17:452 kommentarer

Hvad nu hvis du ikke er helt alene alligevel? Hvad nu hvis dine venner ved, hvad det er, der er svært for dig, og ved hvad du faktisk er super god til? Jesper Sehested har skrevet en fantastisk højtlæsningsbog til børn med læsevanskeligheder og til dem, som bare prøver at forstå.

Michael er en helt almindelig dreng, som bare har svært ved at få bogstaver og ord til at give mening. Det føles som at skulle bestige det højeste bjerg, bare at skulle læse et enkelt ord. Det virker også som om alle andre ikke kan forstå, hvor frustrerende det er for ham og i stedet tror, at han er dum og doven. Men Michael er ikke dum og doven. Han er bare ordblind.

Jeg satte mig ned og læste bogen højt for mine to børn på 8 og 11, hvoraf den ældste er ordblind, og den yngste har meget svært ved at knække læsekoden. Der gik ikke længe, før jeg opdagede, at Michael og Bogstavbjerget åbnede op for en dialog, jeg aldrig havde haft med dem før. Hvert afsnit i bogen bliver afsluttet med et spørgsmål, de skulle besvare. Spørgsmål såsom; ’Hvorfor tror du, at Michael ikke vil have andre til at se, hvad han har skrevet?’ Jeg blev simpelthen så rørt over alle de tanker mine børn havde haft i skolen, og alle de følelser de havde haft om ikke at være gode nok.

Det er ikke en bog, der kun kan læses højt for børn med læsevanskeligheder. Det er lige så relevant for deres venner at forstå, hvad det er, der kan være så svært. Bogen har også fokus på alt det andet, børnene er gode til, og at det ikke kun skal være de svære ting, der fylder. At de ikke må give op, og at de kan alt, det de vil, så længe de tror på det. Michael og Bogstavbjerget vil være perfekt at have på enhver skole.

Jesper Sehested voksede selv op som ordblind og har derfor et godt syn på de udfordringer, man som barn har i forhold til at føle sig anderledes. Især i den periode hvor man allerhelst bare vil være som alle de andre.

Jesper Sehested: Michael og Bogstavbjerget, www.etlivsomordblind.dk, 143 sider, 2017

2 kommentarer »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.