// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benni Bødker & John Kenn Mortensen: Julebestiariet
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Benni Bødker & John Kenn Mortensen: Julebestiariet

Skrevet af den 15. november 2017 – 07:30Ingen kommentarer

En bedre kombination af forfatter og illustrator skal man lede længe efter. Benni Bødker & John Kenn Mortensen har udgivet en fabelagtig julekalender til børn og voksne med de grusomste julemonstre.

De har samlet viden fra glemte bøger, gamle folkemindesamlinger og øjenvidneberetninger om julens rædsler og omdannet materialet til denne overlevelsesmanual. En guide med vigtig fakta om de værste monstre i december måned.

Julebestiariet består af 24 kapitler med hvert sit julemonster. Kapitlerne har alle en indledning med beskrivelse af, hvor monsteret stammer fra, hvor det befinder sig, hvordan det ser ud og hvilken fareklasse det tilhører. Efter en god lille beretning om hvad monsteret kan finde på at gøre ved især uartige børn, slutter hvert kapitel af med et ’tip til overlevelse’. Alt sammen til stor underholdning for læseren.

Julebestiariet er den perfekte bog til børn, der godt tør se på farlige monstre, og voksne der elsker John Kenn Mortensens fantastiske illustrationer. Jeg havde stor fornøjelse med at læse den højt for mine to drenge på 8 og 11 år. Det var sjovt at udpege de grimmeste og mest uhyggelige monstre og gyse over hvilken fareklasse, de nu tilhørte. Det er bestemt ikke sidste gang vi kommer til at åbne den. Tip til overlevelse: Læs kun bogen, hvis du har været artig i år!

Benni Bødker & John Kenn Mortensen: Julebestiariet, Forlaget Cobolt, 104 sider, oktober 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.