// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christina Busk Marner & Marie J. Engelsvold: Hvad vil du være, når du bliver stor?
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Christina Busk Marner & Marie J. Engelsvold: Hvad vil du være, når du bliver stor?

Skrevet af den 23. august 2017 – 07:05Ingen kommentarer

Da Christina Busk Marner som voksen blev spurgt om, hvad hun ville være, dengang hun var lille, kunne hun ikke huske det. Men en aften da hun kiggede op på månen, kom svaret til hende. Hun ville være lykkelig. Med det i tankerne begyndte hun på historien om Leo. En dreng der ikke ved, hvad han vil være, og som svarer noget nyt, hver gang han bliver spurgt. Bogen er illustreret af billedkunstner Marie J. Engelsvold.

Leo bliver spurgt igen og igen om, hvad han vil være, når han bliver stor. Han svarer det ene efter det andet, og de voksne bliver stædigt ved med at spørge. Han vil være pilotfugl og flyve højt på himlen, eller konditor så han kan lave jordbærkager med sin farmor. De voksne bliver bare ved og ved med at få ideer til, hvad han skal være. Men det er for svært at finde ud af, hvordan man får en motor ind i en fugl, og ordet kon-di-der er alt for svært at udtale. I sidste ende er det vigtigste, at han er lykkelig.

Det her er én af de børnebøger, som overrasker. Da jeg satte mig ned og læste den højt for min søn, var det uden begejstring, indtil han lyste op i et smil og sagde, at det var sådan en god bog. Den er fyldt med tegninger og kollager, som kan sætte en masse dialoger og smil i gang. Og så er det sjovt at læse om Leos små uheld, som da han bliver kaldt for et saksemonster, da han ved et uheld leger frisør på Selmas dukke.

Bogen er velegnet som højtlæsning for små skolebørn og ældre børnehavebørn.

Christina Busk Marner: Hvad vil du være, når du bliver stor?, Forlaget Fahrenheit, 44 sider, maj 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.