// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Jessen & Franz Kafka: Forvandlingen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Graphic novel

Søren Jessen & Franz Kafka: Forvandlingen

Skrevet af den 29. august 2017 – 07:54Ingen kommentarer

Franz Kafkas novelle Forvandlingen fra 1915, handler om Gregor Samsa, der en morgen vågner, og er blevet forvandlet til et stort insekt. Den fascinerende fortælling er en af verdenslitteraturens helt store klassikere og har inspireret utallige forfattere. Det er en fortælling om at være anderledes, men også om menneskelige relationer, brutalitet og angsten for det fremmede.

Kafkas skrivestil var en blanding af realisme, ironisk humor, og oftest mareridtsagtige historier. Nu forelægger Forvandlingen også som graphic novel. Søren Jessen har gengivet stemningen i Forvandlingen helt i Kafkas ånd. Hver en streg og illustration er gennemsyret af Kafkas stil, men også tilsat en hel del Søren Jessen.

Gregor Samsas familie er chokerede over hans forvandling, som de ikke forstår. De bliver skræmte og lukker Gregor inde på hans værelse. Overladt til sig selv, uden andet at gøre end at kravle på væggene og spise fordærvet mad fra gulvet.

Søren Jessen har tegnet en fantastisk udgave af Forvandlingen. De dunkle illustrationer holdt i sort/hvidt og gråt understøtter fint den triste historie. Det er i al sin gru en fin kombination. Jessens streger rammer den klaustrofobiske stemning i historien. De sætter fornemt billeder på alle de følelser, der udspringer af at være fremmedgjort og udstødt af den verden man kender til.

Hvis du er til Kafka, må du endelig ikke gå glip af denne bog.

Søren Jessen & Franz Kafka: Forvandlingen, Forlaget Fahrenheit, 127 sider, maj 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.