// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Arne Holst: Skæve Anton og dyrene
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Arne Holst: Skæve Anton og dyrene

Skrevet af den 18. juni 2017 – 06:492 kommentarer

Skæve Anton og dyrene er en samling af fem små noveller for børn. I de fem noveller møder vi nogle søde og sjove dyr, som laver løjer, løser opgaver og hjælper andre og hinanden.

Blandt andre frøen Frede, der bor i en sø på en golfbane, hvor han samler de golfbolde, der ryger i søen og sælger dem, og Ole Orm og Morten Muldvarp, der graver kanaler under en fodboldbane, så vandet kan løbe væk fra banen, når det regner.

Historierne er hyggelige og lærerige, og der er nogle fine illustrationer undervejs. Man fornemmer dog godt, at bogen kommer fra et selvudgiverforlag, hvor der ikke er grundige, professionelle folk ind over. Der er desværre rigtig mange fejl i bogen, og det forstyrrer læsningen – især når der skal læses højt.

Jeg har læst historierne højt for min dreng på 3 år, og de var nok lige nummeret for lange for ham og der var ikke helt billeder nok. Der er flere steder dobbeltsider uden et eneste billede og så kan man godt miste interessen, når man er 3 år. Men historierne er også anbefalet til børn fra 4 år, så vi tager den ned fra hylden igen på et senere tidspunkt og prøver igen. Jeg er sikker på, at han vil synes, at dyrene er sjove at høre om.

Arne Holst, Skæve Anton og dyrene, Trykværket, 2017, 47 sider.