// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Adam O.: Tonni 2 Ton & Jagten på Hugtanja
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Adam O.: Tonni 2 Ton & Jagten på Hugtanja

Skrevet af den 17. marts 2017 – 07:31Ingen kommentarer

Adam O. er tilbage med endnu en fantastisk fortælling om Ingeborg og hendes fantasiven Tonni 2 Ton. Bogen er endnu flottere illustreret end den forrige. Og med 60 sider, er der et godt grundlag for en dejlig aften med højtlæsning.

Ingeborg bliver endnu en gang kaldt op på skoleinspektør Blommegaards kontor, fordi hun hårdnakket hævder, at Tonni 2 Ton eksisterer. Hun kommer til at kalde Blommegaard for en sur prut, men i stedet for at blive rasende, bliver Blommegaard helt trist. For hun har ikke altid været en hvæsende sur skoleinspektør. Faktisk var hun engang en glad pige, med en fantasidrage ved navn Hugtanja.

Ingeborg beslutter sig derfor at finde Hugtanja til Blommegaard. Sammen med Tonni 2 Ton og Blommegaard drager hun ud på en spændende rejse, på jagt til det sted Blommegaard sidst så Hugtanja. Men er fantasivenner væk for altid, når de først er forsvundet? Og er det muligt at ændre skoleinspektør Blommegaard fra en vindstyrke 10 sur prut til en glad person?

Det var en stor glæde for min søn på 7 år at få den næste Tonni 2 Ton bog læst højt. Han var flad af grin gang på gang over både billederne i bogen, og beskrivelsen af Blommegaard som en sur prut. Tænk at få sin mor til gentagne gange at sige ’sur prut’!

Historien er virkelig sjov at læse højt og kan anbefales til højtlæsning for store børn i børnehaven og yngre skolebørn. Illustrationerne er som i den forrige Tonni 2 Ton bog rige på detaljer og med håndsat tekst. Jeg glæder mig til flere bøger fra Adam O.

Adam O.: Tonni 2 Ton & Jagten på Hugtanja, Forlaget Fahrenheit, 60 sider, februar 2017

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.