// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Riina og Sami Kaarla: Mumitrolden bygger og De vilde gæster
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Riina og Sami Kaarla: Mumitrolden bygger og De vilde gæster

Skrevet af den 4. marts 2017 – 06:19Ingen kommentarer

Mumitroldenes univers er en ny favorit herhjemme. Efter at have læst og anmeldt Mumitroldene myldrebøger sammen med min treårige, har vi nu også haft fornøjelsen af to andre Mumi-bøger med Lille My som omdrejningspunkt.

I “Mumitrolden bygger” er Lille My flyttet ind på Mumitroldens værelse og hun roder og larmer og holder ham vågen. Mumitrolden beslutter sig derfor for at bygge sit eget hus. Men det er nu ikke helt så nemt og han får brug for hjælp undervejs. Da Mumitrolden endelig er færdig, holder han indflytningsfest, og han har en overraskelse i ærmet til sine gæster.

I “De vilde gæster” får Mumifamilien besøg af Mymlen og alle hendes mange børn, herunder Lille My. De leger og larmer og laver uorden og Mumifamilien bliver helt trætte. Da de endelig er taget hjem igen og Mumifamilien har fået skik på deres hjem igen, venter der dem en overraskelse.

Det er to søde historier og længden er perfekt for en dreng, der lige er blevet tre år. Interessen fastholdes og der sker mange sjove og skøre ting, som er skægge at snakke om undervejs. Lille My er spændende og de flotte billeder er sjove at kigge på.

Det er nogle perfekte bøger for “mellemstørrelsen”, hvor man er vokset fra bøgerne for de mindste, men stadig har brug for flotte illustrationer og sjove historier for at kunne følge godt med og fastholde interessen.

Riina og Sami Kaarla, Mumitrolden bygger og De vilde gæster, forlaget Lamberth, 2015.