// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Brené Brown: Kom stærkt tilbage
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Selvhjælp

Brené Brown: Kom stærkt tilbage

Skrevet af den 10. marts 2017 – 07:12Ingen kommentarer

“Til de modige og knuste hjerter, som har lært os, hvordan man kommer stærkt tilbage efter et fald. Jeres mod er smittende.” Sådan starter den amerikanske forfatter og sociolog Brené Brown sin selvhjælpsbog Kom stærkt tilbage. En bog der skal lære os, at det der ikke slår os ihjel, kan gøre os stærkere.

Kom stærkt tilbage er den tredje af Brené Browns bøger, som er oversat til dansk. I de to første bøger Glem hvad andre tænker og Glæden ved at være uperfekt går hun i dybden med emnerne skam og sårbarhed. Vil du leve et helhjertet liv, skal du tro på, at du er god nok. Og hvis du kan frigøre dig fra bekymringer om, hvad andre tænker om dig og stole på dig selv, vil dit liv nå helt andre niveauer. Bøgerne leverer ingen nemme løsninger, men ærlige observationer af situationer, vi alle står i.

Bogen er fyldt med små historier fra det virkelige liv om skam, sorg og ubehagelige følelser. Og hvordan man ved at omfavne følelserne, kan arbejde sig fremad. Den er ikke skrevet som et akademisk opslagsværk, men mest som en hjælpende hånd. Tænk hvis det er muligt at lære at omfavne ubehag og angst i stedet for at undgå dem. Se din svaghed som en styrke og din sårbarhed som en mulighed for at knytte tættere bånd til andre. Når du falder, så rejs dig igen. Du kan ikke tage et skridt frem i det uvisse, uden at mærke et ubehag. Perioden fra du træffer en svær beslutning, til du mærker en indre ro, skal også med. Det som Brené kalder ’midterdelen’, hvor ubehaget er til stede, betyder noget.

Jeg har set nogle af Brenés foredrag på Youtube og er overrasket over, hvor sårbart og menneskeligt hun formidler tunge emner som sorg og skam. Hendes mod og lyst til fremdrift er smittende.

Kom stærkt tilbage giver grundlag for mange samtaler og tanker. Det er en bog, du kan læse flere gange. Lær dig selv at kende, reflektér over dine handlinger og lev helhjertet. Og som Brené så fint skriver; “Sandheden er, at det gør ondt at falde. Udfordringen er at blive ved med at være modig og føle sig vej op igen. Det kan godt være midterdelen er noget rod, men det er også her, det magiske sker.”

Brené Brown: Kom stærkt tilbage, Turbine, 319 sider, februar 2017