// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Adam O: Tonni 2 Ton
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Adam O: Tonni 2 Ton

Skrevet af den 9. februar 2017 – 07:14Ingen kommentarer

Det er altid en fornøjelse at få en velskrevet og flot illustreret børnebog i hånden, hvor der er lige så mange ting at betragte for den voksne læser, som for barnets øje. Tonni 2 Ton er én af den slags bøger.

Historien begynder, da Ingeborg en morgen på vej til skole opdager et stort hul i fortovet foran sit hus. To arbejdsmænd står nede i hullet. De fortæller Ingeborg, at de graver efter en kæmpe skat. Det kan Ingeborg ikke modstå, og efter skole skynder hun sig hjem for selv at grave videre. Pludselig dukker kæmpen Tonni 2 Ton op, og de to bliver venner.

Men det er ikke nemt at være venner med en kæmpe, ingen andre kan se. Især ikke når man som Ingeborg er ivrig efter at dele Tonni 2 Ton med sine forældre og klassekammerater. Ingeborg bliver sendt op til rektoren af den mavesure lærer Severinsen. Her tvinger den strenge skoleinspektør Ingeborg til at sige, at Tonni 2 Ton ikke findes. Men hvor forsvinder han hen i det øjeblik, hun siger det? Og er han væk for altid?

Tonni 2 Ton er en bog om skjulte skatte, om skrappe voksne og om at have en livlig fantasi. Og om at finde en ven, når man føler sig allermest alene. Illustrationerne er farvemættede og rige på detaljer. Derudover er det en flot feature, at hele historien er håndsat tekst.

Jeg læste bogen højt for min 7-årige dreng, lige inden han skulle sove. Hans små øjne blev store af forbavselse, da Tonni 2 Ton forsvandt, og det udløste en spændende samtale om at tro på noget eller ej. Historien er nem at læse højt og kan anbefales til højtlæsning for store børn i børnehaven og små skolebørn.

Adam O, Tonni 2 Ton, 2016, 44 sider, Forlaget Fahrenheit.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.