// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Päivi Arenius: Mumitroldene myldrebøger
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Päivi Arenius: Mumitroldene myldrebøger

Skrevet af den 6. januar 2017 – 10:33Ingen kommentarer

Sammen med min dreng på knap tre år har jeg læst “Mumitroldene i junglen”, “Mumitroldene ved havet” og “*Mumitroldene om vinteren”.

Alle tre bøger indeholder foruden selve historien en række små, sjove opgaver undervejs. Blandt andet bliver du bedt om at finde nogle ting på siderne, hvilket helt sikkert var det sjoveste, når man er knap tre år, men der er også andre opgaver og spørgsmål undervejs, der er knyttet op på den historie man læser.

Noget af det var lidt svært for hans alder, men det er nemt som voksen medlæser at finde på ting selv også. De flotte billeder i bogen ligger op til mange sjove spørgsmål og flere gange fandt min søn også på ting selv han gerne ville tale om, og det er flere steder oplagt at tælle ting, tale om farver eller hvad de laver på billederne. Bagerst i bøgerne findes løsningerne på opgaverne, hvis mor eller far heller ikke helt kan finde ud af det.

Mumi-universet er nyt for os og det var ikke helt nemt at holde rede på alle karaktererne med de mærkelige navne, så som Mymlen, Snorkfrøken, Hemulen, Sniff osv. men bøgerne fangede straks juniors interesse, og da vi var færdige med den første, ville han meget gerne videre til den næste og de er læst flere gange siden.

Bøgerne er i lækker kvalitet og flotte at bladre i og faktisk har vi det meste af tiden sprunget historien over og bare talt om, hvad vi så på billederne og fundet de ting, man skal finde, og det har også fungeret rigtig godt. Vi glæder os til at lære Mumierne lidt bedre at kende.

Päivi Arenius, Mumitroldene i junglen, Mumitroldene ved havet, Mumitroldene om vinteren, forlaget Lamberth, 2016.