// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gorm Henrik Rasmussen: Girafhuset
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Gorm Henrik Rasmussen: Girafhuset

Skrevet af den 14. august 2016 – 07:19Ingen kommentarer

I 1960´erne voksede en dreng op i Aalborg sammen med sin lillesøster, sin mor og sin tyranniske, dominerende og indflydelsesrige far. Mange år senere danner drengens opvækst ramme om romanen Girafhuset, som udkom i foråret.

Efter at have læst en del af bogen var det fortsat usikkert for mig, hvor meget der er fiktivt og hvor meget, der bygger på forfatterens egen opvækst, hvorfor jeg måtte foretage mig lidt research. Og det viser sig, at bogen er en selvbiografi med udgangspunkt i forfatterens egen opvækst skrevet i romanform. Bogen er først skrevet efter faderens død og det forstår jeg godt. Det er ikke just pæne beskrivelser af hovedpersonens far.

Vi følger hovedpersonen Daniel og hans søster, når de skal rydde huset efter faderens død. Og vi rejser tilbage til Daniels barndomsland i huset, hvor han voksede op.

Girafhuset er en barsk fortælling om far-søn-relationen. Er man selv vokset op i et lignende miljø vil man som læser sikkert kunne spejle sig i historien. Der er for en læser som mig dog for mange detaljer, for mange små anekdoter, som kommer til at stå lidt for alene i historien og mest kommer til at være fyldstof og det er en skam, for grundlæggende er det en relevant og interessant fortælling.

Forfatteren har skrevet både romaner, digte, biografier, noveller og børnebøger.

Gorm Henrik Rasmussen, Girafhuset, Rosinante, 320 sider, April 2016.