// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Dorthe Mathiesen & Søren Markers: KBNHVN Hello Copenhagen
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Coffee Table-bog, Historie

Dorthe Mathiesen & Søren Markers: KBNHVN Hello Copenhagen

Skrevet af den 7. juli 2016 – 07:25Ingen kommentarer

For nylig gav jeg min kusine fra Aarhus en guidet rundvisning til fods på Vesterbro. Hun elsker at udforske hovedstaden lige så meget som mig. På få timer trak jeg hende hen langs den sidste af søerne forbi Planetariet, ind af Værnedamsvej og dens spændende butikker, over Vesterbros Torv med værtshuse og kirke, ad Skydebanen hen til Istedgade, Halmtorvet og Kødbyen.

Og videre derfra gik turen til Enghave Plads med dens metrobyggerod, forbi spillestedet Vega, gennem små vesterbrogader og hen til de gamle arbejderboliger ved Carlsberg (dem var hun især pjattet med), op til Carlsbergs elefanter, gennem den gamle have og forbi den seje klatrebane højt i træerne for at ende rejse ved Sydhavnen (der var en S-togsstation) efter en tur gennem Vestre Kirkegård (godt nok en stor kirkegård!) for at hilse på Anker Jørgensen og hans kammerater ved “det røde hav”.

Er du også frisk på en længere gåtur (eller cykeltur?) i den spændende hovedstad og har du brug for lidt inspiration til ruten? Så er den spritnye KBNHVN Hello Copenhagen et ganske godt bud! Det er ikke en traditionel guidebog, som du kender det fra serien “Turen går til”. Det er derimod en smuk bog, der inspirerer til at du kan planlægge din egen tur.

Jeg er vild med tonen i bogen som er let, frisk, overskudsagtig og rar at “lytte til”. Tonen inviterer i den grad til at tage forfatteren i hånden og vandre gennem byen. Og København ER en skøn by! Jeg har været forelsket i byen siden jeg besøgte byen for første gang som 15 årig (jeg er opvokset i Jylland). I en årrække derefter var mit højeste ønske en dag at komme til at arbejde i København. Der skulle gå fem år før det ønske blev opfyldt og jeg en tidlig sommermorgen trak i hvid skjorte og sorte bukser for at servere morgenmad på Scandic Hotel Webers på Vesterbrogade. Og forelskelsen er ikke aftaget med årene, selvom jeg dog ikke længere serverer morgenmad på musikerhotellet.

Bogens visuelle udtryk har grafisk designer Dorthe Mathiesen stået for. Du kender sikkert hendes plakater med danske byer, alle i de samme bløde og afdæmpede farver, se bogens forside og jeg tror du ved, hvad jeg mener. Det samme udtryk går igen i bogen. Bogen er flot og af høj kvalitet. Bogens forside er trykt på noget blødt pap (det fik jeg ikke til at lyde nær så lækkert som det faktisk er) og kunne lige så godt have været en plakat (det jeg prøver at sige er, at det emmer af at intet er tilfældigt).

Når man laver en guidebog eller en biografi over en by, vil der være en del til – og fravalg i forhold til, hvad der skal med. Når man nu vælger at nævne Søndermarken, ville jeg ønske, at man også havde nævnt de mystiske og gigantiske cisterner under Søndermarken.

Når det er sagt, synes jeg bogen kommer rigtig godt omkring både nyt og gammelt, arkitektur, natur og kultur, ja faktisk rummer bogen lidt af det hele, når man skal indtage byen. Bogen er opdelt i flere af Københavns bydele med et par afstikkere til Dragør og Bellevue. God tur!

Dorthe Mathiesen & Søren Markers, KBNHVN Hello Copenhagen, Juni 2016, People´sPress, 140 sider.