// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kids News – Nyheder til børn der vil forstå verden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Nyheder

Kids News – Nyheder til børn der vil forstå verden

Skrevet af den 30. september 2015 – 07:38Ingen kommentarer

Vil du gerne præsentere dit barn for verdens nyheder? God idé! Måske kan avisen Kids News hjælpe dig med det.

Det er Berlingske, der står bag Kids News. Målgruppen er ifølge avisen de 6-12 årige. Og emnerne spænder vidt fra folkeskolereformen over kampen om arktis til modetrends og sport.

Artiklerne er ikke for tekst tunge og de er krydret godt med fotos og illustrationer. Avisen indeholder også kryds & tværs, opskrifter man selv kan afprøve hjemme i køkkenet og en brevkasse. Det er relevante og aktuelle emner, der tages op.

Jeg har testlæst tre udgaver af avisen med mine drenge på henholdsvis 6 år og 11 år. Den ældste synes godt om måden avisen var sat op – det så sejt ud og flere af artiklerne var spændende læsning. Min yngste på 6 år, som er målgruppens yngste læser, var langt mindre interesseret i avisens emner, hvoraf en del af dem for ham var helt ukendt stof. Så jeg tror umiddelbart, at avisen vil få størst succes ved børn, der selv kan læse og allerede har nogle hylder at lægge den nye viden ind på.

Avisen udkommer hver fredag og er på 24 sider. Man kan købe avisen i løssalg i blandt andet kiosker eller man kan tegne et abonnement, så avisen havner i postkassen. Kids News har selvfølgelig også en hjemmeside, hvor du gratis kan læse om nuttede tigerunger født i zoo, om at Danmark tager imod flere syriske flygtninge og du kan komme med bag kulisserne på den nye Antboy 3 film.

Mange børn læser bøger, tegneserier og lidt af hvert på deres telefoner og computere. Faglig læsning er også godt og Kids News er et super fint bud på netop det. Lur mig om børn ikke bliver klogere og mere nysgerrige på verden omkring dem, hvis du kaster en stak aviser i favnen på dem. Det er da værd at prøve!