// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Emma Elisabeth Nielsen: Den med Richard Lange
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Emma Elisabeth Nielsen: Den med Richard Lange

Skrevet af den 22. august 2015 – 07:13Ingen kommentarer

Den med Richard Lange er mange ting på én gang. Den er fin, sørgelig, sjov og rørende. Den er 20 årige Emma Elisabeth Nielsens flotte debut som forfatter. Og så er den værd at læse!

Richard Lange er postbud og god med en rive. Han tuller ofte rundt i haven og leger gartner, der hvor drengen Eigil bor. Eigil bor i verdens mindste by sammen med sin ulykkelige mor og sin storebror, der ikke går i en almindelig skole.

Eigil er bogens hovedperson og han har en rar, behagelig og fornuftig barnefortællerstemme. Eigils mor er ked af det, fordi Eigils far rejste sin vej, da Eigil var lille. Når det er allerværst glemmer hun at tage skoene af, når hun kommer hjem. Det kan Eigil ikke lide. Det er ikke rart, når hans mor er ked af det. Så må Eigil være den stærke. Storebror er autist, så ham må man ikke forstyrre med uro eller forandringer.

Den med Richard Lange handler også om bagerkonen, der ved alt om alle, om præsten der synes bedre om Mette end om sin egen kone, om mormor som mor ikke ser meget til og om Elis, som sælger bøger. Den handler om livet, når det er let men mest når det er svært og så handler den rigtig meget om relationerne mellem mennesker. Og det er især her bogen er noget særligt. I korte glimt og sætninger fanger forfatteren vigtige øjeblikke, som har hun været der selv. Det er godt gået af så ungt et menneske – hun har et godt øje for hvad der sker (eller ikke sker) mellem mennesker.

Emma Elisabeth Nielsen læser litteraturvidenskab på universitetet. Hun har skrevet siden hun var en stor pige og har vundet flere novellekonkurrencer. Hun vil gerne være forfatter og håber at komme til at udgive flere bøger. Dem ser jeg frem til.

Emma Elisabeth Nielsen, Den med Richard Lange, Gyldendal, Marts 2015, 264 sider.