// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Amrit Maria Pal: Sådan nogle som os
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Amrit Maria Pal: Sådan nogle som os

Skrevet af den 24. juli 2015 – 07:02Ingen kommentarer

Ulrikke er ung og nyuddannet antropolog. Hun flytter hjem til barndomsbyen i Sønderjylland. Her får hun arbejde som underviser på et aktiveringsprojekt for langtidsledige. Der bliver drukket gevaldigt meget the i bogens skildring af Sønderjylland og spist store mængder af kager. Både på arbejde og hjemme.

Vi følger Ulrikke, når hun er på arbejde og underviser voksne i begreber som demokrati og ytringsfrihed. Kursisterne udsættes også for en latterinstruktør! Aktiveringstilbuddet er skildret noget fra virkelighedens reelle tilbud for ledige (det håber jeg i hvert fald!).

På et tidspunkt ønsker kursisterne at sætte en bod op til et By Night arrangement og man kontakter kommunen for at få tilladelse. Der udspiller sig en dialog i kontakten til kommunen som var den taget ud af noget fra Cirkusrevyen, og det gør desværre at jeg som læser ikke helt tror på forfatterens karakterer.

Vi følger hende også, når hun besøger sin gamle mormor, der ikke hører Ulrikke, men er mere optaget af den kontaktannonce hun har indrykket i avisen.

Der tales en del i talemåder, som får personerne til at fremstå mindre kvikke end det måske er meningen. “Det sagde hun også i går” og “så vender vi kajakken” er blot nogle af de vendinger vi møder. Jeg er usikker på om det er forfatterens mening at skildre sønderjyderne som kagespisende kliché-tilhængere eller om det er et humoristisk indslag, som jeg ikke helt er med på.

Derudover er jeg usikker på om bogen skal forstås som en kritik af beskæftigelsesindsatsen og dens aktiverings- og kursustilbud. Eller om den nærmere undersøger, hvor svært det kan være at være nyuddannet akademiker og enlig ung kvinde i provinsen.

Hvis du gerne vil have en letlæst bog til hængekøjen er bogen med sine kun 143 sider lige til at nuppe på en enkelt eftermiddag. Og husk så en kop the og et stykke kage til. Bogen er ikke rasende spændende, men det er Ulrikkes liv jo heller ikke.

Amrit Maria Pal, Sådan nogle som os, Rosenkilde, 143 sider, Maj 2015.