// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Romain Puértolas: Den lille pige der havde slugt en sky så stor som Eiffeltårnet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Romain Puértolas: Den lille pige der havde slugt en sky så stor som Eiffeltårnet

Skrevet af den 18. juni 2015 – 07:00Ingen kommentarer

Jeg læste mig grinende igennem bogen Den utrolige historie om fakiren der sad fast i et IKEA-skab, der udkom sidste år. Derfor havde jeg også høje forventninger om morskab til forfatterens nyeste bog Den lille pige der havde slugt en sky så stor som Eiffeltårnet, som i Frankrig er stormet ind på bestsellerlisterne.

Providence er postbud i Paris. På en rejse til Marokko møder hun pigen Zahera. Zahera har hele sit liv boet på et hospital, da hun har en alvorlig lungesygdom. Providence og Zahera møder hinanden og Providence beslutter sig for at adoptere den søde pige og tage hende med hjem til Frankrig, hvor hun vil kunne få behandling.

Providence tager tilbage til Frankrig, passer sit postjob og får styr på alt omkring adoptionen. Men den dag hun skal flyve til Marokko lægger en stor askesky sig over Europa. Det sætter øjeblikkeligt en stopper for hendes flyvetur og hun må finde en løsning.

Det bliver starten på en skør rejse hvor hun møder en række særprægede mennesker: en kinesisk stormester, en mystisk tibetansk munkeorden med en magisk eliksir og en charmeredende flyveleder. Men tiden er ved at rinde ud, Zahera får det værre og selvom Providence er ved at lære at flyve ved egen kraft er vejen til Marokko lang.

Jeg var vild med den første af forfatterens bøger. Den var virkelig sjov, underholdende og original. Og jeg forstår godt at han forsøger at ride videre på begejstringens bølge ved at skrive en ny fantastisk og tosset historie, men at læse den nye bog er lidt som at se en genudgivelse af en virkelig god film – det er sjældent lige så sjovt anden gang.

Romain Puértolas, Den lille pige der havde slugt en sky så stor som Eiffeltårnet, Rosinante, Juni 2015, 252 sider.