// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen: Vitello tigger en masse slik
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen: Vitello tigger en masse slik

Skrevet af den 15. februar 2015 – 16:09Ingen kommentarer

Drengen de kaldte Johan var seks år og boede i kvarteret med eventyr tæt på ringvejen. Fuglene fór rundt i haven, sneregnen faldt og hans mor mente at det var oplagt Vitellotid. Derfor blev han fanget ind og sat til rette i sofaen for at være hjælpeanmelder på bogen Vitello tigger en masse slik.

Vitello vidste Johan godt hvem var. Vitello var jo ham knægten i rækkehuset ved ringvejen, der elskede spagetti med riveost og som havde den hemmelige kæreste Kamma. Vitello var jo ham, der er skrevet en million bøger om. Mindst!

Johan var ret glad for slik, og den nye bog om Vitello handlede ret meget om slik. Faktisk var de to drenge enige om, at en ugentlig slikdag var alt for lidt. Vitello forsøgte at overbevise sin mor om at en ekstra slikdag var oplagt. Det samme forsøgte Johan af og til. Ingen af de to havde dog hidtil haft det store held til at gennemføre projektet.

Vitello som var kendt for at få rigtig mange ideér, fik også en idé denne dag. Det var noget med at klæde sig ud og banke på hos folk og lade som om det var Halloween. Den plan virkede ikke. De voksne hoppede ikke på den. Men så fandt han på at fortælle folk, at hans mor var meget syg og nærmest døende og så begyndte der at lande slik i bøtten. Men da Vitello var næsten lige ved selv at tro på løgnen ville han pludselig hjem til sin mor.

Det var ikke den bedste, sjoveste eller mest pinlige bog Kim Fupz Aakeson havde skrevet om Vitello, men det var også svært at overgå de andre på kanten af geniale bøger. Men det var en fin bog, som på opfordring fra Johan allerede var læst flere gange og som garanteret kunne findes på det lokale bibliotek.

Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen, Vitello tigger en masse slik, Gyldendal, 2014, 32 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.