// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » 100.000 danskere vil til foråret læse de her fem bøger
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Nyheder

100.000 danskere vil til foråret læse de her fem bøger

Skrevet af den 27. januar 2015 – 20:00Ingen kommentarer

Et uvildigt panel har nu valgt de fem titler, som vil blive delt gratis ud på Verdens Bogdag til de danskere, der sjældent læser skønlitteratur.

Den 23. april 2015 vil 4.000 bogelskere sammen dele 100.000 bøger ud til folk i deres omgangskreds, som kun sjældent får læst en roman eller novellesamling.

Et uvildigt panel har netop besluttet, hvilke fem titler der vil blive delt ud på dagen, og her er noget for alle.

Titlerne tæller:
• Novellesamlingen ”Bavian” af Naja Marie Aidt
• Den politiske thriller ”Drager over Kabul” af Morten Hesseldahl
• ”Den Sønderjyske Farm” af Erling Jepsen
• Og sådan blev det” af Maren Uthaug
• ’Hævn’ af Robert Zola Christensen.

Er man ikke en af de heldige, der får en bog, kan alle bøger downloades gratis som lydbog eller e-bog i 24 timer den 23. april 2015.

Kulturminister Marianne Jelved siger:
”Med de her fem bøger får vi et indblik i en lang række forskellige menneskers situationer, tanker og følelser. Det gør os bedre til at forstå både hinanden og os selv og giver os stof til at søge efter meningen med det hele. Den 23. april kommer mange til at læse den samme bog. Jeg håber, at I bagefter vil tale med hinanden om jeres oplevelser med. For når vi læser sammen er det med til at give os en fælles forståelse af mennesker og samfund og skabe et fællesskab”.

Uddrag fra panelets argumenter:

Bavian af Naja Marie Aidt:
”…en række moderne noveller med en unik stemme. Hun giver et blik på det moderne menneske med temaer som parforhold, børn og familieliv. Novellerne er lette at gå til, men svære at ryste af sig.”

Hævn af Robert Zola Christensen
”…en række gode fortællinger, der udforsker den almenmenneskelige følelse, der kan ramme de fleste. Hævn udfordrer mange af de gængse litterære grænser i et levende sprog får vi et interessant og humoristisk indblik i hævnens dna og mangefacetterede natur.”

Drager over Kabul af Morten Hesseldahl
”…højaktuel og meget relevant roman om terrortrussel i Danmark. En politisk thriller med en utrolig fængende historie, som formår at fastholde læseren fra side et.”

Den Sønderjyske Farm af Erling Jepsen
”… en tragikomisk og humoristisk fortælling, som favner bredt. Gennem skarpe iagttagelser af små men afgørende forskelle, hudfletter han det danske folk i en nærmest dæmonisk provinsby.”

Og Sådan Blev Det af Maren Uthaug
”…på en gang realistisk og eventyrlig historie om den fremmedes møde med en ny verden. Bogen rejser aktuelle spørgsmål om kultursammenstød, indvandring assimilation, og formår gennem ’den fremmedes’ blik at udfolde en medrivende historie om Danmark og danskerne. …”

Fotoet øverst i dette indlæg er taget fra Danmark Læser hjemmesiden under Kulturstyrelsen.