// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nick Clausen: Cirinos fortælling
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Fantasy, Ungdomsroman

Nick Clausen: Cirinos fortælling

Skrevet af den 17. juni 2014 – 08:41Ingen kommentarer

“Duellatoren rettede atter opmærksomheden mod os. Ramains ryg trykkede ikke længere imod min. Jeg vendte mig. Hans blik var fikseret på mig. Den glød, som pludselig skinnede fra hans øjne, fik mine ben til at vakle. Røde streger var stænket over hans ene kind, og lige under knæet blødte en dyb flænge.” Det gælder liv eller død! Der kæmpes til sidste mand.

Safirdykkeren Cirino er blevet bortført og solgt som slave. Hans hverdag består nu af hårdt arbejde, en smule mad og noget lunken vand. Han savner sin bror og resten af sin familie og han holdes oppe ved tanken om en dag at komme hjem. Da han en dag viser styrke, udholdenhed og evne til at klare sig godt i nærkamp øjner hans slaveejer Porcius mulighed for at tjene penge på ham. Porcius planlægger at Cirino skal kæmpe i arenaen mod trænede mænd og farlige øgler.

Forfatteren Nick Clausen er kun 25 år, men når man læser hans aktuelle bog får man et indtryk af en både erfaren skribent og historiefortæller. Han skriver levende og farverigt og han har med Cirinos fortælling skabt spændende fortælling i en verden med lande, byer, ørkener og bjerge omkring Safirhavet. I bogen er der tegnet et kort over to sider, så man nemt kan følge med på Cirinos rejse, hvilket er endnu en fed detalje.

I de fantasybøger jeg plejer at læse sammen med mine drenge er det primært de onde der dør. Det kan godt være, at de bliver slået ihjel på voldsomme måder med sværd tværs igennem maven og blod der flyder og farver jorden mørk. Men det er de onde der dør, og derfor er ondskaben og voldsomheden til at leve med. I Ciceros fortælling er det langt fra kun fjenden eller de onde der dør. De gode og dem man har fulgt over mange sider bliver også slået ihjel ved knivdrab, sværddueller og pile. Og det synes jeg man skal vide inden man giver bogen til en ung læser. Jeg er meget begejstret for bogen, som er vildt spændende med en nervepirrende handling, men jeg vil vente et par år før jeg anbefaler bogen til min egen fantasyhungrende næsten 10 årige søn. Cirinos fortælling er ikke for sarte sjæle.

Omvendt er der så meget tyngde i bogen, at man som voksen sagtens kan blive grebet af bogen selvom den er målrettet store børn / unge. Jeg havde i hvert fald svært ved at løsrive mig fra den tapre Cirino og følger ham gerne på videre eventyr!

Nick Clausen, Cirinos fortælling, 1. del af serien Skrifterne fra Safirhavet, Høst & Søn / Rosinante, Maj 2014, 275 sider.