// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » I min sommerferie skal jeg læse!
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

I min sommerferie skal jeg læse!

Skrevet af den 5. juni 2014 – 13:55Ingen kommentarer

Jeg glæder mig til sommerferien, hvor jeg for alvor har tid til at læse. Jeg er allerede i gang med at planlægge, hvilke bøger, der skal med i kufferten på ferie i år. Er du også i gang med at bestille bøger hjem fra biblioteket? Eller har du en fast aftale med den lokale boghandler?

Jeg skal læse Ai Mis “Forbudt kærlighed”, der foregår i Kina og som handler om forelskelse, glæde, sorg og håb.

Jingqiu er barn af den kinesiske kulturrevolution. Hun er kvik, nysgerrig og velbegavet, men hendes forældre er faldet i unåde.

Faderen henslæber sit liv i en arbejdslejr, og moderen der er blevet stemplet som kapitalist, kæmper en hård kamp for at forsørge børnene.

Jingqui bliver sendt ud på landet for at deltage i et projekt, der skal fremme Formand Maos ideer. Men hun forelsker sig i en ung mand. En ung mand der er søn af en af de store generaler i det kinesiske samfund. Men kærligheden er upassende.

Jeg skal også læse Christie Watsons Elskede Elijah, som jeg har store forventninger til, da jeg var meget begejstret for hendes debutbog Små solfugle i det fjerne.

Elskede Elijah handler om en dreng, der er blevet gjort fortræd, men også om den stærke kærlighed mellem mor og barn.

Elijah har boet mange steder hos forskellige mennesker, da hans mor har været for syg til at tage vare på ham.

Et sted i London bor et par, som brændende ønsker sig et barn. Vil de mon adoptere ham? Eller har han for store ar på sin sjæl til at de overhovedet kam magte opgaven med den omsorgssvigtede dreng?

Jeg skal også læse Pierre Lemaitres Alex, som er en anmelderrost fransk krimi. Kriminalkommissær Camille Verhoeven kommer på hårdt arbejde, da en ung pige ved navn Alex bliver kidnappet. Der er kun et enkelt øjenvidne og ellers ingen spor at gå efter.

Alex er imidlertid blevet efterladt nøgen i et bur i en gammel fabriksejendom, uden hverken mad eller drikke, og i et kapløb med tiden, må hun desperat håbe på at overleve.

Når Camille Verhoeven at finde Alex inden det er for sent, og er det i virkeligheden hendes største problem? I hendes afdækning af sagen kommer der hele tiden nye fakta til om offeret og alt er bestemt ikke lige positivt.