// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Stå op! Godmorgenshistorier af 11 danske stand-up-komikere
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Roman

Stå op! Godmorgenshistorier af 11 danske stand-up-komikere

Skrevet af den 28. juli 2009 – 18:55Ingen kommentarer

Der findes rigtig mange bøger med go´nat-historier, men med “Stå op!” har vi også fået historier at vågne på. Jeg synes umiddelbart, at det er et sjovt koncept, men hvis det handler om morgenlæsning fungerer bogen nok bedst i forbindelse med weekender eller ferier, da de fleste historier kræver 10-20 minutters læsning. Og det er nok for lang tid på de fleste børnefamiliers hverdagsmorgener.

“Stå op!” er en samling af 11 historier fortalt af nogle af landets nok bedste standup-komikere. Og man kan godt fornemme, at skribenterne er vant til et voksent publikum. Nogle af de sjove og skæve kommentarer kræver et vis indblik i verden omkring os, hvorfor man kan argumentere for at bogen er bedst egnet til de store børn på omkring 10 år. Omvendt er historierne i deres handling mere rettet til børn fra omkring 6 års alderen. Og højtlæsningsbog for den aldersgruppe er netop det primære formål med bogen.

Her i huset gjorde historien om prinsessen størst indtryk. Og det til trods for at bogen er anmeldt i samarbejde med en dreng. Prinsessen synes det er kedeligt at være prinsesse, da hun ikke må gøre noget som helst selv. Maden bliver tygget for hende, hun må ikke gå alene på toilettet da kjolen skal holdes og når hun bliver voksen skal hun være dronning selvom hun måske hellere vil have et andet arbejde.

I de andre historier i bogen møder vi Ole Åbneøje, Lasse og hans bugtalerven, en hemmelighed, et omvendtland med gigantiske egern og andre nye personer og verdener, som vi ikke tidligere har stiftet bekendtskab med. Alt i alt en ganske fin bog med nye historier, hvad enten de så skal nydes om morgenen, om dagen eller til natten.

Alle historierne er illustreret af Anders Arhøj. Ham der også står bag tegningerne i Olines univers på DR´s hjemmeside. Og det i sig selv er lidt af et scoop.

Stå op! Godmorgenshistorier af 11 danske stand-up-komikere, Phabel/People´s Press/ArtPeople, April 2009, 160 sider.