// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Helen Fielding: Bridget Jones Vild med ham
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Helen Fielding: Bridget Jones Vild med ham

Skrevet af den 1. december 2013 – 07:54Ingen kommentarer

Antal bøger jeg burde skrive en anmeldelse af: 3. Antal bøger jeg burde få læst: 11. Antal minutter brugt på at overveje at skrive boganmeldelser: 77. Antal minutter brugt på at skrive anmeldelser: 27. Antal kopper kaffe drukket: 5. Antal løbeture løbet: 0. Antal minutter brugt på at overveje at løbe: 43. Antal minutter brugt på vasketøj: 17. Antal minutter brugt på at putte børn: 45. Antal minutter brugt på at kysse manden: 1 (hvorfor er der aldrig minutter i døgnet nok til kys?). Antal minutter brugt på at planlægge flere kys: 7.

Bridget Jones er tilbage! Og sikke da et glædeligt gensyn. Indrømmet, jeg krummede træer over de første sider og var sikker på at tiden ligesom var løbet fra den type af dagsbogsbøger for lettere forvirrede kvinder. Var heller ikke helt tilfreds med, at man havde valgt at oversætte ”shit” med ”lort”. Men jeg hang på. Og har ikke fortrudt det.

Bridget er blevet 51 år, alenemor til to og arbejder hjemmefra med at skrive på et manuskript til en film. Hendes mand er død for et par år siden og vi følger hende, der hvor hun begynder at orientere sig mod mænd igen. Hverdagen går med at tænke på, at gå i gang med at skrive på manuskriptet og på at få enderne til at hænge sammen med at hente/bringe børn, gå til møder, tage på date.

Åh man kunne mene, at Bridget opfører sig lidt umodent i forhold til sin alder, man kunne mene, at hun er lige frisk nok i forhold til begejstringen for noget yngre mænd, og man kunne mene at hun burde være en anelse mere struktureret i sit liv i al almindelighed. Man kunne også bare holde af hende, som hun er. Det gør hendes venner heldigvis. Og det gør jeg også.

Bridget Jones: Vild med ham er hyggelig, morsom, underholdende læsning og et rart og glædeligt gensyn med en kærlig fjollet veninde, der til tider skal krammes og til andre tider have et kærligt spark.

Kunne du lide de første bøger med Bridget Jones bør du ønske dig Vild med ham til jul.

Helen Fielding, Bridget Jones: Vild med ham, 408 sider, På dansk ved Ellen Boen, November 2013.