// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sissel Bøe & Peter Madsen: Troldeliv – Brunpels
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Billedbog

Sissel Bøe & Peter Madsen: Troldeliv – Brunpels

Skrevet af den 29. september 2013 – 10:00Ingen kommentarer

Jeg har læst Brunpels højt nu så mange gange, at min 4 årige medanmelder Johan færdiggør sætningerne, hvis jeg (med vilje) læser for langsomt!

Det er blevet vinter og en kæmpe stor bjørn er gået i hi. Lige ved siden af Troldehulen! Det synes troldeungerne ikke om. De er nemlig bange for den store bjørn Brunpels. Troldemor Æna forsøger at berolige ungerne. Men troldeungerne er stadig bekymrede.

Inden længe har de lagt en plan for, hvordan de kan jage Brunpels væk. De lykkedes dem også at vække ham, og det er bestemt ikke ufarligt! Men så sker der noget, ungerne ikke lige havde planlagt: Brunpels kommer til skade. Heldigvis er trolde hjælpsomme og betænksomme, så han får hjælp af mor Æna og Paja.

Serien Troldeliv er rigtig god! Og det er bogen Brunpels også. Der er altid en pointe i bøgerne, fint fortalt i børnehøjde og understøttet af de fine illustrationer. Der er fokus på venskab, ærlighed, sammenhold, frygt og tryghed, kærlighed og familieskab. I Brunpels handler det om at de fremmede sjældent er helt så farlige, når man lærer dem at kende.

Brunpels er bind 10 (og det sidste! Panik!) i Sissel Bøe og Peter Madsens serie om troldefamilien i skoven.

Vi har fulgt troldeungerne Pajko og Paja på deres opdagelser og oplevelser fra troldehulen ud i skoven og tilbage til den trygge troldehule igen masser af gange og er stadig (både små og store) glade for at læse om deres eventyr – og ikke mindst nyde de store, flotte og farvestrålende illustrationer. Derfor er det også lidt vemodigt, at der ikke kommer flere bøger.

Besøg Troldehulen, troldene og menneske bag Troldeliv på Troldelivs hjemmeside.

Sissel Bøe & Peter Madsen: Troldeliv – Brunpels, Forlaget Carlsen, September 2013, 40 sider.