// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ingo Milton: Den behøvlede svend
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Ingo Milton: Den behøvlede svend

Skrevet af den 15. august 2013 – 07:19Ingen kommentarer

Haderslev, 1839. Oskar Larsen er 12 år. Han skal i lære som snedker hos snedkermester Jørgensen. Han tager afsked med sin familie og flytter ind på et lille koldt værelse sammen med en af de andre lærlinge hos Familien Jørgensen. En ny hverdag begynder, hvor han står tidligt op, sjældent har fri og er nederst i hierarkiet.

Måske tænker du, at det ikke lyder som det mest oplagte tema, når man skal fange børns interesse. Historien skrider hurtigt frem og selvom der fyldes godt på med begreber og ord som er ukendte for de fleste børn, sker der samtidig så meget, at det ikke på noget tidspunkt bliver kedeligt. Og så er hele fortællingen pakket ind i en flot illustreret tegneserie.

Tegneserien er anmeldt sammen med Tue på næsten 9 år. Han kunne godt lide den, synes de voksne svende var tarvelige overfor Oskar, synes det var spændende at Oskar senere rejste rundt i Europa for at blive dygtigere til sit arbejde, og synes det var vildt strengt at han skulle gifte sig med enken til en tidligere snedkermesters værksted for at kunne overtage forretningen. Men sådan var virkeligheden dengang.

Bogen er udgivet på forlaget Gad i samarbejde med Den Gamle By i Aarhus. Tegneserien er opklæbet på væggene i en udstilling om håndværkernes lav i netop Den Gamle By og selvom fortællingen er fiktiv er forløbet historisk korrekt og de faktuelle oplysninger i tegneserien er forankret i virkeligheden. Derudover kan du besøge Oskar siddende på kanten af sin seng om morgenen eller i værkstedet i gang med at arbejde – også som en del af udstillingen i Den Gamle By. Tegneserien er en god indgang til besøget i Den Gamle By og giver et interessant indblik i et lille stykke danmarkshistorie. Jeg er ret sikker på, at vi smutter forbi Den Gamle By næste gang vi kommer til Aarhus.

Ingo Milton, Den behøvlede svend, Gad, August 2013, 48 sider.