// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Giles Blunt: Frosne sjæle
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Krimi, Roman

Giles Blunt: Frosne sjæle

Skrevet af den 8. juni 2009 – 10:02Ingen kommentarer

I den danske sommervarme udkom der for nylig en krimigyser, der foregår i det vinterkolde Canada. Fire teenagere forsvinder og nogle af dem findes brutalt myrdet. Kriminalassistent John Cardinal vrivles ind i opklaringen af forbydelserne. Hans nærmeste makker bliver den yngre kvinde Delorme, som samtidig efterforsker ham grundet mistanke om tidligere ulovligheder.

Jeg måtte læse mig igennem en del sider før bogen fangede mig. Måske fordi den er skrevet i et tungere sprog end mange af de nordiske krimier. Men så kom der til gengæld også fart på begivenhederne. “Frosne sjæle” er en både spændende og skræmmende krimigyser. Som læser følger vi dels opklaringsarbejdet og dels forbryderen. Vi får et detaljeret kendskab til hvad der sker med de forsvunde teenagere, og jeg kunne nærmest se de skrækslagne mennesker for mig. Det skulle ikke undre mig, om “Frosne sjæle” på sigt bliver filmatiseret.

“Frosne skæle” er også et lidt morsomt gensyn med mønttelefoner, modems og kassettebånd. Bogen er nemlig oprindeligt fra år 2000 og er den første af indtil videre 4 bøger om kriminalassistenten John Cardinal. Forfatteren arbejder nu på femte bind i serien, som forventes at blive oversat til dansk.

Giles Blunt (f.1952) er en af Canadas mest anerkendte krimiforfattere. Du kan læse mere om forfatteren på hans hjemmeside.

Giles Blunt, Frosne Sjæle, Forlaget Torgard, Maj 2009 (Original 2000), På dansk ved Thomas Munkholt, 366 sider.