// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Ida Enghave & Karsten Severin Bjerring: Bevæg dig med dit barn. 130 sjove lege.
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil, Sportslitteratur

Ida Enghave & Karsten Severin Bjerring: Bevæg dig med dit barn. 130 sjove lege.

Skrevet af den 1. april 2013 – 13:57Ingen kommentarer

Vi ved alle, at det er sundt med bevægelse og vi ved vist også at det er vigtigt med nærhed og aktiviteter sammen med vores børn. I en hektisk og travl hverdag, kan det dog til tider være en udfordring at få skabt ramme for bevægelse og aktiviteter med høj puls i fællesskab med vores børn. Men det er ikke umuligt! Med bogen Bevæg dig med dit barn – 130 sjove lege får du inspiration til mange forskellige og sjove aktiviteter.

Bogen er skrevet af Ida Enghave, mor til to og kandidat i idræt med mange års erfaring fra arbejde med fysisk aktivitet og sundhed blandt børn og unge og Karsten Severin Bjerring, far til en pige, kandidat i idræt, leder i foreningslivet og undervisererfaring fra blandt andet idrætsskoler. Med disse to folk som forfattere, er der styr på både teori og praksis. Bogen er skrevet i et lettilgængeligt sprog uden løftede pegefingre. Bogen er til børn i alderen 0-12 år og opdelt efter aldersgrupper. Der er derfor både øvelser til den nyfødte baby og den barslende mor, til vuggestuebørn, børnehavebørn og til skolebørn. Og til deres forældre selvfølgelig.

Forfatterne er bevidste om de udfordringer danske børnefamilier står overfor hvad angår at finde tid, og derfor er deres mission, at aktiviteterne skal kunne klares på en almindelig hverdag i stuen, i parken eller i haven på 10-30 minutter og at der ikke skal indkøbes alt for meget grej.

Bogen indledes med et par afsnit om hvorfor bevægelse er så vigtigt. Aktiviteterne i bogen vil blandt andet være med til at styrke sociale kompetencer, motorikken, sundheden og skabe børn med selvværd og selvtillid grundet nærværet med forældrene. Så det er bare med at komme i gang!

Nogle af aktiviteterne kender du sikkert i forvejen, det kunne være at “lege trillebør” eller “gæt og grimasser”. Men kender du “koalabjørnen”? Det yngste barn (koalabjørnen) skal kravle fra koalamor/fars ryg om foran og tilbage igen uden at røre jorden. Det er ret sjovt, lidt vanskeligt og temmelig hårdt. Og hvad med aktiviteten “fød en bjørn”? Her lægger man sig ovenpå hinanden og så skal en person møve sig imellem. Det er heller ikke helt let, men sjovt. Du kan også få inspiration til at bygge en menneskepyramide, til at spille hjemme-bowling eller til indendørs sneboldkamp.

Jeg giver hermed bogen de varmeste anbefalinger! Men nu har jeg ikke tid til at skrive mere- mine børn venter på mig. Vi skal ud i påskesolen for at løbe æggeløb og lege i hinkerude.

Ida Enghave & Karsten Severin Bjerring, Bevæg dig med dit barn, 130 sjove lege, FADL´S Forlag, 2013, 225 sider.