// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Grégorie Delacourt: Ønskelisten
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Grégorie Delacourt: Ønskelisten

Skrevet af den 17. marts 2013 – 21:01Ingen kommentarer

Tænk hvis du vandt i Lotto! Ikke bare en af de gængse beløb på 48 kr., men en af de helt store beløb. For eksempel 18 millioner euro. Hvad ville du så gøre? Betale din gæld ud? Sige dit job op? Købe en ny bil? Eller invitere hele familien med til Caribien? Der ville være penge nok til det hele, og dit liv ændre sig. Men ønsker du det?

Jocelyne er 47 år og bor i Frankrig. Hun er lidt overvægtig, gift med en tørlagt alkoholiker og hun er ganske godt tilfreds med sit liv. Børnene er flyttet hjemmefra og hun bruger sin tid på sin sybutik, sine veninder og på at skrive på sin blog om at sy. Det hele er ret ordidært og på ingen måde usædvanligt. Som de fleste andre har hun oplevet både medgang og modgang. Hun har mistet et barn ved fødslen, hendes mor døde tidligt og hendes fars hukommelse er ødelagt af en hjerneblødning. Livet har ikke været let men med varme og humor har hun klaret sig fint.

En dag vinder Jocelyne 18 millioner euro, men hun siger det ikke til nogen. Hun påbegynder i stedet en liste over det hun vil købe: viskestykker, en brødkniv, nye gardiner, en togbillet til London, neglelakfjerner og måske en komplet James Bond dvd-samling til ægtefællen. Hendes ønsker er ret beskedne og siger en hel del om hendes karakter. End ikke ægtefællen indvier hun i den store nyhed. Hvorfor ikke? Hun er bekymret og utryg, for hvad nu hvis hendes liv ændrer sig for altid?

Ønskelisten er skrevet med varme, lethed og humor over de første mange sider og det afspejler fint Jocelynes personlighed. I takt med at hun bekymrer sig ændres stemningen i bogen til en mørkere og langt mere knugende tone. Og hendes ønsker på listen ændres lige så.

Ønskelisten er en rigtig fin og overraskende bog, som jeg sagtens kan forestille mig de danske læsere vil synes om. Jeg blev både glad og rørt af at følge Jocelyne og man kan ikke undgå selv at spekulere lidt over, hvad man selv ville gøre, hvis man vandt den helt store Lotto gevinst.

Grégorie Delacourt, Ønskelisten, Hr. Ferdinand, Marts 2013, Oversat fra fransk af Agnete Stjernfelt, 206 sider.