// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Diana Evans: Springet
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Roman

Diana Evans: Springet

Skrevet af den 3. februar 2013 – 12:17Ingen kommentarer

Diana Evans debuterede med bogen 26a, som var en både fascinerende og stærk debutbog, som fik pæne anmeldelser her i landet. Jeg anmeldte bogen i 2010 og den endte med at komme på min liste over de bedste læseoplevelser det år. Du kan læse min anmeldelse af 26a her. Diana Evans er nu igen aktuel med en udgivelse, som er oversat til dansk og udkommet på forlaget Aronsen.

Den aktuelle bog har fået titlen Springet og handler om den unge mand Lucas, der bor på en husbåd med sin søster Denise. Lucas er 25 år og rastløs. Hans mor døde, da han var få måneder gammel og hans var angiveligt druknet. Derfor voksede han op sammen med søsteren og deres bedstemor på en husbåd i London. Hvor søsteren er praktisk anlagt og hver dag passer sit arbejde uden at spekulere for meget over hvem deres forældre var, er Lucas anderledes søgende og optaget af sin og forældrenes fortid. I den lille husbåd står der et gammelt træskab, som han imod søsterens vilje en dag roder i. Her finder han rekvisitter fra Midnatsballetten, en indflydelsesrig dansetrup fra 1960’erne, som hans far var leder for. Og det bliver starten på en længere søgen efter hvem forældrene var.

Lucas opsøger blandt andre Simone de Laperouse, en kvinde som er på et fotografi i en avis blandt de rekvisitter han finder i skabet. Hun kan berette om tiden, mens hun var en del af dansetruppen og kan fortælle om begge Lucas´ forældre.

Diana Evans var selv danser før hun blev forfatter og har derfor selv et indgående kendskab til dans generelt. Mange af bogens sider handler måske derfor om dans, opsætning af forestillinger og dansemiljøet – fuldt beskrevet med steder, navne og tekniske termer som rent ud sagt er uinteressant.

Selvom den unge mand kommer nærmere sandheden om sine forældre drukner historien om søgningen efter hans rødder i de lange dialoger og tilbageblik fra de mennesker, der var omkring hans far. Bogen er ikke dårlig skrevet og forfatteren har styr på sit stof, den er bare ikke spændende for ikke-danseinteresserede. Er du derimod til dans kan det sagtens være, at du finder Springet interessant.

Diana Evans, Springet, November 2012, 396 sider, Oversat af Lene Gulløv.