// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Højen: Bette-Bøv laver en talemaskine
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Anders Højen: Bette-Bøv laver en talemaskine

Skrevet af den 4. december 2012 – 07:35Én kommentar

Bette-Bøv opholder sig i køkkenet sammen med sin far, som fortæller, at kaffemaskinen snorker for meget og derfor skal smides ud. Det synes Bette-Bøv lyder sært. Hvis en kaffemaskine kan snorke, kan den så også tale, spørger Bette-Bøv, men det siger far nej til. Til gengæld får Bette-Bøv lov til at tage kaffemaskinen med ind på sit værelse. Han tager også en skål havregrød med, men det ved far vist nok ikke.

Inde på værelset hælder Bette-Bøv havregrød ned i kaffemaskinen. Han vil nemlig lære den at tale og grøden må kunne bruges som hjerne. Og ganske rigtigt, nu begynder kaffemaskinen at lave andre lyde. Men den taler ikke helt rent og kommer til at sige “fis” i stedet for “is” og “Bette-Røv” i stedet for Bette-Bøv. Og da den sure nabo dukker op på Bette-Bøvs værelse bliver det rigtigt sjovt, for nu er talemaskinen godt i gang.

Bogen er læst højt for Johan på 4 år adskillige gange og han elsker den! Bogen er fjollet og morsom og resulterer i grineflip. Og så har bogen inspireret ham til selv at finde på ord, der udtalemæssigt ligger tæt op af hinanden og derfor kan forveksles.

Bogen indgår i et storstilet sprogprojekt med 9 andre bøger. Projektets formål er at udvikle et pædagogstyret program til at støtte den sproglige udvikling blandt børn i 3-6-års-alderen. Jeg er sikker på, at børnene i landets 96 daginstitutioner, der deltager i projektet vil tage godt imod netop Bette-Bøv laver en talemaskine.

Anders Højen, Bette-Bøv laver en talemaskine, Illustreret af Birgitte Dam Jensen, Forlaget Torgard, 28 sider, December 2012.