// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo og de store elefanter
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

Jakob Martin Strid: Mimbo Jimbo og de store elefanter

Skrevet af den 7. november 2012 – 07:35Ingen kommentarer

Så er den kreative tegner og forfatter Jakob Martin Strid atter på banen med en fin børnebog. Det er et glædeligt gensyn med den blå mini-elefant Mimbo Jimbo, som vi kender fra bøgerne Mimbo Jimbo og Mimbo Jimbo har det sjovt.

Det er efterår og bogens første sider er præget af røde, gule og brune blade. Man fornemmer, at der også er efterår inde i Mimbo Jimbo. Han går i dybe tanker og funderer over, hvor han kommer fra og planlægger en rejse for at besøge de store grå elefanter.

Mimbo Jimbo er bekymret for, hvordan de store vilde grå elefanter vil tage imod ham. Han er jo anderledes end dem. Han er lille og blå. Og det kan godt være, at han er anderledes og kan en masse mærkelige ting som at male kunst og bygge biler. Men de store grå elefanter tager pænt imod ham og lader ham vandre med over sletterne.

Mimbo Jimbo og de store elefanter er en klassisk “rejs-ud-og-hjem”-fortælling, hvor Mimbo Jimbo bliver lykkeligere af at finde sig selv og sit ophav. Bogens tema er mere alvorlig end de foregående, men stadig på et niveau og i sin formidling, så de helt små læsere/lyttere også kan være med.

Vi rejser med Mimbo Jimbo over de høje bjerge, gennem ørkenen og gennem junglen på vejen frem til de grå elefanter. Mimbo Jimbo er ikke nær så fjollet som i de andre bøger, men det gør ikke noget, at den blå elefant er mere alvorlig. Både store og små testlæsere var i hvert fald også denne gang meget interesserede i Mimbo Jimbos eventyr.

Hvis du er Jakob Martin Strid fan bør du i øvrigt næsten besøge Storm P. Museet på Frederiksberg. Her åbnede d. 2. november særudstillingen Strid -Tegner, som kan ses helt frem til d. 28. april 2013. Strid har alene de seneste måneder modtaget hele tre priser: Kronprinsparrets Kulturpris, BMF´s børnebogspris for bogen Den utrolige historie om den kæmpestore pære og Gyldendals børnebogspris.

Jakob Martin Strid, Mimbo Jimbo og de store elefanter, Gyldendal, 64 sider, November 2012.