// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby holder jul
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Anne Sofie Hammer: Villads fra Valby holder jul

Skrevet af den 25. november 2012 – 22:02Ingen kommentarer

Drop chokoladejulekalenderen i år og brug i stedet pengene på julebogen Villads fra Valby holder jul. Jeg kan garantere, at du får meget mere kvalitet for pengene – og du sikrer dig dine børns opmærksomhed i en læsestund hver dag frem til 1. juledag. Jul er hygge og tid med familien og Villads er værd at samles om for både store og små.

Villads bor i Valby og går i 1. klasse. Han har en storesøster, der hedder Amalie og en lillesøster, der hedder Emma. Nu er det omsider blevet december og det har fået Villads til at tænke på nisser. Om de findes, hvor de er hvis de findes og om de spiser julegrød. For det er jo ikke til at vide, når man aldrig selv har set en nisse. Der må bygges en nissefælde, men det er ikke altid, man fanger det man havde planlagt. Det er heller ikke helt planen at blive væk under besøg i Tivoli. Eller at tabe mors øreringe i håndvasken på badeværelset. Men det er bare den slags der sker, når man hedder Villads og er fra Valby.

Bogen indeholder 25 kapitler – et til hver dag frem til jul samt et til 1. juledag. Det eneste der er galt med bogen er at den ikke varer året ud, man kan nemlig slet ikke få nok af Villads, når man først har lært ham at kende.

Forfatteren har en fabelagtig evne til at kunne se, hvad der rører sig af tanker og ideer i hovedet på Villads. Og så skriver hun godt og rammer tidens ånd hvad angår brug af nintendoer, krokodiller i kloakken og zombier. Og kombinerer det fint med juleguirlander, flettede skæve julehjerter og kalenderlys.

Villads fra Valby holder jul er en selvstændig fortsættelse af de andre bøger om Villads fra Valby.

Anne Sofie Hammer, Villads fra Valby holder jul, 154 sider, Oktober 2012, Høst og søn / Rosinante.