// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Anders Grøndahl: Livsnyderruten – Fra Alsace til Provence
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Rejsebog

Anders Grøndahl: Livsnyderruten – Fra Alsace til Provence

Skrevet af den 22. juli 2012 – 09:123 kommentarer

Lyder en tur igennem Frankrig som en ferie for dig – så tag af sted med Anders Grøndahl i bagagen. Med sin sædvanlige charme og festlige beskrivelser guider han dig igennem landet, fra Alsace til Provence. Hvis man som mig, er fristet til at suse af sted på de store motorveje, for at nå frem til feriestedet, strandene og driverlivet i liggestole, så gør dig selv den tjeneste, at læse bogen først og lad dig friste af små ruter, hemmelige restauranter og charmerende vingårde.

”Sprød, rank, vibrerende, ren, mineralsk og med et pift af eksotisk frugt til sidst…” Så poetisk kan Anders Grøndahl beskrive en Riesling, tilmed følger beskrivelsen af denne drues historie, dyrkning, udbredelse m.m. De forskellige druer, vine og vingårde indgår i små fortællinger, anekdoter og beskrivelser, fra Anders Grøndahls egne rejser rundt i Frankrig.

Han har rejst der i årevis og guider med en livsglæde og smukke fotos, så det er en fryd for sanserne. Man kan næsten dufte den klassiske bouillabaisse, som serveres på restaurant Fonfon, eller mærke hvordan det er, at bide i de friske figner, købt på det lokale marked.

”Fra Alsace til Provence” er en ny klassiker fra Anders Grøndahl, der tidligere har skrevet adskillige rejseguides, med fokus på god mad, vin og oplevelser der bidrager til en bedre livskvalitet.

Jeg har adskillige gange rejst med Grøndahl i skuldertasken og denne franske livsnyderrute bidrager til nye drømme om ferie i Alsace, Bourgogne, Franche-Comté, Rhône, Provence m.m. Dog mangler der et mere dataljeret kort, hvis bogen skal bruges som reel rejseguide og ikke bare inspiration.

Bagerst i bogen er der blevet plads til opskrifter, så du kan trække den franske stemning hjem i køkkenet, så måske man denne sommer skulle kaste sig ud i en citron-confit eller en coulis af sommertomater.

Godt gået Grøndahl – må jeg komme med på din næste tur?

Anders Grøndahl, Fra Alsace til Provence, Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck, 2012, 183 sider.