// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Klaus Holsting: Nørreport Station
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Fotodokumentar, Industrihistorie

Klaus Holsting: Nørreport Station

Skrevet af den 3. juli 2012 – 22:21Ingen kommentarer

Nørreport Station har altid været københavnernes adgang til byen og har derfor været den slidte gamle onkel af byens stationer, hvor Østerport er den pæne og Hovedbanegården er den internationale, så er Nørreport beskidt og ildelugtende – det heller ikke uden grund, at Købmagergade er den sidste del af gågadenettet, der er blevet fornyet. Fra de mørke perroner er vi hastet op ad trapperne og videre ud i byen, uden overhovedet at stoppe op og se nærmere på hinanden eller på stationen. Nu er et stort renoveringsprojekt i gang og om få år er der en helt ny station, der med træer og cykelstativer, moderne belægning og med trafikken flyttet om til den ene side, der erstatter den Nørreport, som vi næsten kender.

Det er denne, Danmarks mest travle, station fotografen Klaus Holsting har brugt flere år på at fotografere og som danner hovedparten af denne bog, sammen med litterære indspark af Søren Ulrik Thomsen, Klaus Lynggaard, Morten Søndergaard, Rune Lykkeberg og Bo Tao Michaëlis kommer vi rundt om de første kys, den første rejse og menneskene der bruger Nørreport Station hver eneste dag. Der er altså ikke tale om en bog for den tog- eller arkitekturinteresserede, men derimod om en coffee-table book med lækre billeder og ikke så meget andet. En dokumentation af den Nørreport Station, der var – et tidsbillede af København.

Klaus Holsting: Nørreport Station, Forlaget Ajour, 2012. 192 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.