// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gode bud på 7 fede boggaver
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Nyheder

Gode bud på 7 fede boggaver

Skrevet af den 18. december 2011 – 23:21Ingen kommentarer

Boggaver er altid populære. Onde tunger vil påstå at det er fordi de er nemme både at pakke ind og bytte. På bogblogger ved vi bedre, for boggaver er både brugbare, langtidsholdbare og – med den rette bog – personlige.

For at gøre dine julegaveindkøb nemmere har vi samlet syv af vores mest populære anmeldelser. Her er både til svigerfar, din søster og alle de andre.

Giganternes fald
Ken Follett kender du måske fra storsælgerne Himlens Søjler og Uendelige verden, men med Giganternes fald har Ken Follett forladt middelalderen og kastet sig over tiden op til anden verdenskrig. Det er der kommet en stærk bog ud af som er en oplagt boggave til både mænd og kvinder der gerne vil læse og lære lidt om vores moderne historie – eller bare underholdes. For Giganternes fald kan begge dele. Læs hele anmeldelsen her.

Brobyggerne
Ambitionerne fejler ikke noget hos Jan Guillou. For med Brobyggerne har han sat sig for at portrættere det 19. århundrede med udgangspunkt i tre brødre. Brobyggerne er dermed den første af flere bøger. Meget symbolsk for et århundrede domineret af vækst er de alle tre ingeniører. Som med Guillous bøger om militærmanden Hamilton og tempelridderen Arn er der fart på: Vi starter på en fattig ø ud for Bergen i Norge, runder Afrika og Tyskland op til første verdenskrig – og ender i Berlin 1919. Letlæst, god og spændende. Læs hele anmeldelsen her.

Blomsterbergs søde sager
Hvis man er til kager og desserter er man allerede bekendt med Mette Blomsterberg, for lige siden hun tonede frem på DR i programmet Det søde liv, har hun været Danmarks ukronede dronning på det felt. Og nu har hun så forfattet sin tredje bog om kager, desserter og andet sødt, med den meget rammende titel Blomsterbergs søde sager. Brug den som boggave nu til jul – og book så et opfølgende møde hvor de tester resultaterne. Læs hele anmeldelsen her.

Anne Sofie Allarp: Falske stemmer
Bogen Kronprinsessen, TV-serien Borgen og nu Falske stemmer har vist os at politisk drama godt kan være god underholdning. I nøgleromanen Falske Stemmer handler dramaet om en kvindelig partiformand for Arbejderpartiet, der netop som valgkampen skydes igang erfarer, at hun ikke vandt kampvalget om formandsposten ved helt ærlig vis. Hendes tro væbnere svindlede med stemmerne, og hun bliver nu afpresset penge for at afsløringen ikke skal sprænge som en bombe i valgkampen og smadre hendes drømme om statsministerkontoret. Læs hele anmeldelsen her.

Jørgen Larsen: Gamle København – Historier og fotos fra en svunden tid
Når de ældre familiemedlemmer fortæller om gamle dage kan det være nyttigt at kunne faktatjekke de kulørte erindringer. Eller måske ligefrem støtte op om nostalgien med fortællinger fra det gamle København. Så med ”Gamle København – Historier og fotos fra en svunden tid” kan du med andre ord komme nyt vand på nostalgiens vandmølle. Læs hele anmeldelsen her.
 
Tom Rachman: De ufuldkomne
Det må være enhver debutants drøm, at New York Times’ anmelder skriver om ens bog: ”Den er så god, at jeg blev nødt til at læse den to gange udelukkende for at hitte ud af, hvordan det er lykkedes ham”. Og så er det vel heller ikke værst, at Brat Pitts produktionsselskab skynder sig at købe filmrettighederne. Drømmen gik i opfyldelse for 37-årige Tom Rachman, da han i 2010 udgav The Imperfectionists. Nu har vi den på dansk, og det er et brag af en roman. Læs hele anmeldelsen her.
 
Fabio Geda: I havet er der krokodiller
I havet er der krokodiller er nok en af efterårets vigtigste bøger. Det er en ualmindelig rørende fortælling, som er bygget over en sand historie om den afghanske dreng Enaiatollah. I slutningen af 90´erne sender Enaiatollahs mor sin dengang 10-årige søn til Pakistan for at redde ham fra de lokale talebanere i Afghanistan. En stærk bog der sætter vores egen hverdag i perspektiv. Giv den som gave og lån den så selv bagefter. Læs hele anmeldelsen her.