// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Bente Jensby
Forside » Bente Jensby

Bente Jensby

Navn: Bente Jensby
Født: 1978
Email: benteby@gmail.com
Cand. merc. SCM fra CBS i København. Arbejder som Business Intelligence Developer
Anmelder primært kogebøger og fantasy

Hvad var den første bog du læste
Det kan jeg ikke huske, men jeg flyttede nærmest ind på biblioteket så snart jeg havde lært at læse, og derfra gik turen gennem næsten alt, hvad jeg kunne få fingrene i. Jeg husker, at jeg var specielt glad for Dennis Jürgensens serie om Freddy og monstrene. Enid Blyton´s serie om De Fem og de fleste af Astrid Lindgrens bøger var også svært populære.

Hvilken bog har betydet mest for dig?
Vi holder os til det tidlige og siger Ronja Røverdatter. Jeg læste den uhyggeligt mange gange og det er også den første rigtige bog, jeg erindrer at have fået læst højt. Jeg tror jeg vil gå så langt som til at sige, at Ronja Røverdatter har været en af de største grunde til, at jeg elsker at læse så højt.

Hvilken bog gider du absolut ikke læse?
Selvbiografier af folk, hvis liv ikke har noget reelt, interessant indhold. Eksempelvis det meste af Hollywood´s befolkning.

Hvilken bog ville du ønske, at du havde læst?
Jeg kan ikke komme i tanker om én speciel bog jeg gerne ville have læst – hvis det var et meget stort ønske, havde jeg velsagtens læst den på nuværende tidspunkt – men jeg kunne godt tænke mig at læse mere historie og samfundslitteratur. Man kan aldrig vide for meget om verden omkring sig!

Hvilken forfatter burde have Nobelprisen i litteratur
Astrid Lindgren. Hun har haft så stor indflydelse på så mange børns liv. Som bekendt bliver selv børn jo voksne en dag, men jeg tror aldrig man glemmer de gode stunder man havde med Astrid Lindgren.

Anbefal en bog
Uha, der er jo så mange… Du kan jo starte med Terry Pratchett´s bøger, det er virkeligt god underholdning, ellers er bøgerne fra tv-serien Yes, Minister / Yes, Prime Minister også anbefalelsesværdige som klassikere.