// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars Jacobsen
Forside » Lars Jacobsen

Lars Jacobsen

Navn: Lars Jacobsen
Født: 1973

Udannet i samfundsvidenskab fra RUC.
Arbejder i mediehus.

Anmelder primært historiske romaner, børnebøger og krimier.

Hvad var den første bog du læste?
Det er så mange bøger siden at det kan jeg ikke huske. Men det har sikkert været en ”De fem” eller lignende – det var blandt andet dem jeg læste, da jeg som barn/ung tilbragte mine eftermiddage på Brønshøj Bibliotek. Den første bog som jeg imidlertid kan huske gjorde indtryk på mig er John le Carré’s ”Iscenesat”.

Hvilken bog har betydet mest for dig?
Ringenes Herre trilogien. Jeg har læst trilogien syv eller otte gange og selvom Tolkien ikke ligefrem er den store mester inden for nuancerede personskildringer, så er det univers han har skabt så unikt og omfattende at man bare gerne vil vide mere.

Hvilken bog gider du absolut ikke læse?
Jeg er generelt altædende inden for litteratur, men jeg enkelte gange gået helt død i bøger. Den ene er ”Frøken Smillas fornemmelse for sne” (jeg kan ellers meget godt lide Peter Høeg) og den seneste er Orhan Pamuks ”Istanbul – erindringer og byen”.

Hvilken bog ville du ønske, du havde læst?
Der er så mange, men jeg nægter at bruge mit liv på at sukke over at jeg ikke har haft tid eller energi til at læse dystre østeuropæiske værker af tungsindige afdøde hvide mænd. Jeg har de to bind af Carsten Niebuhrs rejsenotater fra arabiensfæren stående i min reol – til når jeg engang går på pension.

Hvilken forfatter burde have Nobelprisen i litteratur?
Umberto Eco

Anbefal en bog
Foucault’s Pendulum af Umbero Eco. Hvis Dan Brown skylder nogen noget, så er det denne bog. Men det finurlige ved Umberto Ecos bog er at den både er en fængslende thriller og et opgør med de samme konspirationsteorier som den bygger på. Mere skal ikke afsløres her – læs den!

Alle mine anmeldelser.