// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Måns Gahrton og Johan Unenge: En stjerneskør vinter
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Måns Gahrton og Johan Unenge: En stjerneskør vinter

Skrevet af den 24. november 2011 – 07:31Ingen kommentarer

En stjerneskør vinter handler om Familien Rantanen og deres ihærdige forsøg på at vinde den store Snestjernepris. Måske kender du allerede Familien Rantanen? Familien Rantanen og deres hotel i Sverige er nemlig omdrejningspunktet for julekalenderen på DR´s Ramasjang i år. Bogen En stjerneskør vinter foregår om vinteren, men handler ikke om jul (som jeg fejlagtigt troede nu den udkommer så tæt på december) og er heller ikke delt op i 24 kapitler, men i 13 kapitler.

Familien består af far, mor og to børn. Det ældste barn er en flittig datter, som hjælper til på hotellet og som er forelsket i sønnen på det konkurrerende nabohotel. Det yngste barn er en dreng som ofte kommer uheldigt afsted.

I bogen En stjerneskør vinter møder vi Margit, som er den dommer, der skal afgøre, hvilket hotel der er det bedste vinterhotel og dermed skal afgøre, om det er Rantanens hotel der skal vinde Snestjernen. Der er tæt løb og familien må virkelig være kreativ.

Bogstaverne har en rimelig størrelse og siderne er ikke alt for teksttunge, og bogen fungerer dermed både som højtlæsning og som selvlæsning. Der er skøre episoder i bogen, for eksempel der hvor drengen styrter på sin slæde med sin ven (en gris) ned i den iglo, hvor dommeren opholder sig, men den er ikke gennemført morsom og min 7 årige dreng mistede interessen efter et par kapitler. Bogen er såmænd velskrevet og sproget er fint tilpasset børn, men man begejstres ikke for alvor.

Der er tidligere udkommet bøger om familien på dansk. Måske man med fordel skulle læse de andre bøger om familien inden man kaster sig over En stjerneskør vinter? Jeg havde i al fald en oplevelse af, at jeg manglede en introduktion til personerne. Den første bog i serien hedder “Den mystiske gæst”.

Måns Gahrton og Johan Unenge, En stjerneskør vinter, Forlaget Alvilda, November 2011, 146 sider, Oversat fra svensk.