// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » John Kenn Mortensen: Post-it-monstre
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Billedbog

John Kenn Mortensen: Post-it-monstre

Skrevet af den 25. november 2011 – 07:23Ingen kommentarer

Det vrimler med monste. Små monstre. Store monstre. Meget mærkelige monstre. Og vildt grimme monstre. Monstre der er alene. Og monstre i flok. Og de bor alle sammen i John Kenn Mortensens aktuelle bog Post-it-monstre.

Alle John Kenn Mortensens monstre er netop tegnet på gule Post-it, de der små ark med klister på den ene side som ethvert kontor har. John har tegnet mange monstre. Rigtig mange monstre. Og nu er de bedste samlet i en bog. Til gengæld er bogen helt uden tekst, og det gør det selvfølgelig en anelse vanskeligt for mig som boganmelder at anmelde værket. For hvordan forholder man sig så til bogen?

Men heldigvis er jeg fascineret af uhygge i almindelighed og af monstre i særdeleshed. Stærkt påvirket af min treårige søn, der vælger spøgelser, uhyrer og monstre som godnatlæsning. Der er et eller andet hyggeligt uhyggeligt over de følelser som disse væsner frembringer. Og selv uden tekst er det faktisk en fin samling af monstre. Og så må man jo selv fortolke på tegningen og der på sengekanten finde på en historie og invitere børnene med til at finde på et liv til monstrene.

Hvis du tør, bør du kigge forbi John Kenn Mortensens hjemmeside, for her vrimler det selvfølgelig også med de let genkendelige og karakteriske monstre.

John Kenn Mortensen, Post-it-monstre, Forlaget Aben Maler, 80 sider, November 2011.