// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Den store Halfdan for de små og En, to, ti – giraffen slog en ski`
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Den store Halfdan for de små og En, to, ti – giraffen slog en ski`

Skrevet af den 16. november 2011 – 07:46Ingen kommentarer

Børnebogsforlaget Alvilda har netop udgivet to børnebøger med sangtekster og rim&remser. Langt de fleste sange kender vi, og teksterne vil vi kunne finde i andre sangbøger eller på nettet. Men disse to bøger skiller sig alligevel positivt ud.

En, to, ti – giraffen slog en ski` er illustreret af Jan Mogensen og nok den største børnebog af sin slags i både højde og bredde. Den er imponerende i sin størrelse og dermed også en anelse svær at sidde med eller at finde en plads til i bogreolen. Den indeholder sange og remser om dyr og er delt op efter dyregrupper. Her er katte, blæksprutter, giraffer og elefanter og mange andre dyr. Bogen giver rig mulighed for dels at få sunget og dels at få styr på de forskellige dyr.

Den store Halfdan for de små er illustreret af Bente Bech og alle tekster er af Halfdan. Ifølge Forlaget Alvilda er: “Bogen er et sandt fyrværkeri af pop-op-tegninger: Se, hvad der gemmer sig bag flapperne. Løft låget og kig på sørøveren. Se tegningen bevæge sig, når Klaras fætter spiller tromme, og kør over Højbro Plads med den lille frække Frederik. Kig ind i tyggegummikongen Bobbels slot.” Og forlaget har ret, det er en meget flot, spændende og detaljerig bog for de sang- og rim&remser-glade 3-6 årige. Men vær forsigtig, de små fingre kan hurtigt lave ballade.

Begge bøger er læst og sunget igen og igen og har vakt min treåriges store begejsting. Er du på udkig efter en børnebog, der både leverer sangoplevelser og masser af synsindtryk er begge bøger gode bud på en flot gave. Skulle jeg kun vælge en enkelt af bøgerne må det blive pop-up-bogen på grund af dens fine detajler og lidt skrøbelige væsen.

Begge bøger er papbøger udgivet på Forlaget Alvilda, Efterår 2011, Henholdsvis 18 og 20 sider.