// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Howard E. Wasdin & Stephen Templin: SEAL Team Six
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Historie, Samfund

Howard E. Wasdin & Stephen Templin: SEAL Team Six

Skrevet af den 25. oktober 2011 – 13:07Ingen kommentarer

Howard Wasdin er en sej gut. På trods af, at han er blevet tævet sønder og sammen gennem hele sin barndom af en sadistisk stedfar, lykkes det ham at få en gymnasieuddannelse. Han finansierer det selv ved slid og slæb. Han kommer på universitetet, men må droppe ud efter 1½ år, da han ikke kan klare det økonomisk længere. Han melder sig til flåden og støder her på nogle af de hårdeste halse i det amerikanske militær – Navy Seals, og han beslutter sig for at blive en af dem. Da han så møder eliten af eliten, SEAL Team Six, beslutter han sig for, at der skal han bare hen.

Måske er det tævene fra hans barndom, der gør ham i stand til at klare ydmygelserne, bide smerten i sig gennem de umenneskeligt hårde optagelseskrav og den løbende træning. Oven i evnen til at holde ud, har han viljen til at blive nr. 1 og de talenter, der skal til ud over fysiske. Så det lykkes ham at blive en af de bedste soldater i verden. Og kort tid efter sendes han til Somalia for at være med til at fange krigsherren Aidid. Som skildret i filmen ”Black Hawk Down” kommer amerikanerne i svære vanskeligheder og hårde kampe i Mogadishu. Wasdins karriere i militæret ender her. Han bliver skudt tre gange og overlever med nød og næppe. Gennem flere års benhård genoptræning lykkes det ham at komme så meget til hægterne, at han kan træne sikkerhedsstyrker, bl.a. på Philippinerne. Han finder ny mening med sit liv via en uddannelse som kiropraktor.

SEAL Team Six er skrevet sammen med Stephen Templin, som også kender militærlivet indgående. Bogen er godt fortalt, på sine steder rigtig spændende, og så er der befriende lidt af den patos, som kendetegner mange lignende portrætter af militære helte. Man er vitterligt ikke i tvivl om, at der er tale om eliten af eliten efter at have læst de detaljerede skildringer af soldaternes træning og deres måde at operere. Det var da også Team Six, som præsident Obama sendte af sted for at fange eller likvidere Osama Bin Laden i foråret 2011.

Howard E. Wasdin & Stephen Templin, SEAL Team Six, Nyt Nordisk Forlag, 288 sider, Oversættelse: Marianne Holmen.