// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Arne Rudi Jensen: Kysten er klar
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Rejsebog

Arne Rudi Jensen: Kysten er klar

Skrevet af den 20. oktober 2011 – 20:18Ingen kommentarer

Arne Rudi Jensen sprang på sin cykel med det mål, at cykle alle de 7.300 kilometer, som udgør den danske kystlinje. Det er der kommet en bog ud af, som er en stærkt udvidet udgave af en artikelserie i Jyllands-Posten.

Arne Rudi Jensen, der er journalist, opregner, at turen kunne klares på 5.592 kilometer, hvor han blandt andet punkterede en enkelt gang, sled et par cykelkæder op, slugte 48 fluer samt drak et par hektoliter vand. Han er også blevet forfulgt af hunde af forskellige racer og størrelser. Cykelturen tog i alt 64 dage.

Kysten er klar – bogens titel – rummer et væld af oplysninger og anekdoter om de strækninger, som forfatteren har tilbagelagt. Men jeg bliver noget træt, når jeg på side 91 læser, at der sikkert er mange gode grunde til, at folk i provinsen med en forslidt kliche kalder Sjælland for Djævleøen. Jeg holdt ud og læste videre.

Trods denne ”punktering” kan bogen tjene til god inspiration, hvis du vil vove dig ud på en tilsvarende odysse. Jeg kunne godt blive fristet. Du kan som forfatteren dele den op. Danmarkskortet i bogen med de byer og steder langs kysten, som Arne Rudi Jensen over en periode på tre år har cykel til og igennem kunne med fordel være ledsaget af en kort med indtegnede ruter.

Arne Rudi Jensen, Kysten er klar, 177 sider, Skriveforlaget, September 2011.