// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lis Goberg: Fyret – hvilken gave!
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Selvhjælp

Lis Goberg: Fyret – hvilken gave!

Skrevet af den 2. oktober 2011 – 20:01Ingen kommentarer

Jørgen Clevin udgav for adskillige år tilbage – en gang i 1950-erne – en række hæfter med tegninger, historier, og masser af muligheder for at tegne ligesom ham. Jeg havde meget glæde af bøgerne. Især de sider, hvor jeg kunne udfolde mig kreativt. Blandt andet ved at følge en række punkter med tal, der til sidst fremstod som en fin tegning af et eller andet dyr.

Det kom jeg til at tænke på, efter jeg løseligt havde ladet fingrene blade igennem bogen ”Fyret – hvilken gave!” skrevet af Lis Goberg i samarbejde med Inge Jensen, der var henholdsvis chef og sekretær i en virksomhed, som i november 2010 uden varsel fyrede dem.

Bogen har mange bevidst blanke sider til tekst og måske tegning eller kruseduller, for dem som vil, og skemaer, som kan udfyldes på vejen hen til at se fyringen som en gave eller starten på et nyt kapitel på arbejdsmarkedet. Sådan step by step.

Det er en selvhjælpsbog. Fyldt med uddrag af forfatternes dagbøger med refleksion og fremadrettede tanker. Forfatterne vil læserne det godt. De har skrevet sig ud af de voldsomme følelser og tanker, som altid opstår i kølvandet på en voldsom hændelse. Det er en voldsom hændelse at miste sit arbejde, fordi meget af vores identitet er tæt knyttet til vores arbejde. Vi er hver dag til eksamen på arbejdsmarkedet. Men vi ved aldrig, hvilken dag censorerne lader os dumpe. Det er ikke til at forberede sig på, men ”Fyret – hvilken gave!” kan være med til at hjælpe de ramte videre.

Lis Goberg, Fyret – hvilken gave! I samarbejde med Inge Jensen. Udgivet på Skriveforlaget. Juni 2011. 140 sider.